loader
Keresztury Tibor - Szentendrén élő író könyvbemutatója

Keresztury Tibor - Szentendrén élő író könyvbemutatója

A Szentendrén élő, József Attila-díjas író új, Hűlt helyem című regényének könyvbemutatója lesz a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban február 2-án. Az est folyamán Keresztury Tibor beszélgetőpartnere Darvasi László író lesz.

Keresztury Tibor új regénye letaglózó önéletrajzi visszatekintés. A testi-lelki megpróbáltatásokon és a különböző kórtermeken keresztül jutunk el a születés pillanatáig és a gyerekkor moccanatlan, valamint az ifjúkor mozgalmas időszakán át a keserű jelenig. A fejezetekben az elbeszélő kíméletlen őszinteséggel vall függőségeiről, betegségeiről, gyógyulásairól és mostani állapotáról. Közben – mint szellemek vagy kísértetek – meglátogatják őt a valós személyekből, rokonokból összegyúrt, egykoron megalkotott figurái, majd a végén maga indul el Szindbádként, hogy találkozzon velük.

A Kereszturyra jellemző erős atmoszférateremtés és önirónia, valamint a groteszk véres valósága itt erősebb, mint valaha. Ahogy írja: „Én a halállal elvileg tegező viszonyban vagyok: hogy mást ne mondjak, a szülészetről a pathológiára vittek haza az ideihez képest felhőtlenül boldog hatvankettes békeévben a szüleim, ki sem kellett lépniük a debreceni klinika kapuján.”

 

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, olvasóterem, 2000 Szentendre, Pátriárka u. 7. 
Időpont: 2022. február 2. szerda 17 óra
A belépés ingyenes!
Az előadást online is közvetíthető az alábbi linken: 

https://www.youtube.com/watch?v=oR673G0Pex8

 

Forrás: https://hbpmk.hu/

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok