Katonazenekari Fesztivál lesz szombaton Szentendrén

Katonazenekari Fesztivál lesz szombaton Szentendrén

Immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Szentendrei Regionális Katonazenekari Fesztivált 2023. szeptember 16-án a Lázár Cár téren.


A rendezvényen részt vesz a Magyar Honvédség Szentendre Helyőrségi Zenekar, a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, 32. Testőrezred, Budapesti Helyőrség Zenekara és a Magyar Honvédség Veszprém Légierő Zenekar.

A katonazenekarok 15:00 órától Szentendre kedvelt belvárosi helyein adnak térzene koncertet, így az érdeklődők meghallgathatják a Fő téren a Magyar Honvédség Szentendre Helyőrségi Zenekart, a Lázár Cár téren a Magyar Honvédség Veszprém Légierő Zenekart, a Bükkös patak víziszínpadon a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, 32. Testőrezred térzene koncertjét, a Dunakorzón pedig a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar dallamait- írja a hírportál.

16:00 órától a Lázár Cár téren folytatódik a fesztivál, ahol a zenekarok ünnepélyes bevonulását követően köszöntőt mond Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere. Ezt követően a katonazenekarok egyéni bemutatóit, alaki produkciókat tekinthet meg a közönség, majd végezetül a katonazenekarok egy összevont koncerttel kápráztatják el a rendezvény vendégeit.

Fontos információ az autóval érkezőknek:
Az esemény miatt 2023. szeptember 16-án, szombaton 13:00-18:00 között lezárják a Duna korzót a Péter Pál utca és a Rév utca között, valamint 2023. szeptember 15. (péntek) 18:00 és szeptember 16. (szombat) 18:00 között a Lázár Cár teret.

Fotó forrás: iranyszentedre.hu