loader
Idén is megrendezik a Barcsay -napot

Idén is megrendezik a Barcsay -napot

Megrendezik idén is a Barcsay napot a Barcsay Jenő Általános Iskolában január 29-én, pénteken. A festőről és művészpedagógusról ebben az évben 27. alkalommal emlékeznek meg az intézményben művészi és játékos programok keretében.

A járványhelyzetre való tekintettel idén nem hívtak vendég művészeket, így a tanárok más módon ünnepelnek a diákokkal.

Üvegből kirepülő pillangók tűfilccel rajzolva, Földgömb és ufók ceruzával színezve; alkotások, amelyek a tervezetek között szerepelnek és már biztosan felnagyítva is láthatók lesznek a kirakható 3*3-as kockaobjektumok egyikén. Elsőtől egészen a nyolcadik osztályig készítettek rajzokat a kisiskolások, akik amellett, hogy megadták az esélyt arra, hogy szerepeljenek rajzaik a kiállított darabok között, jó jegyet is szerezhetnek alkotásaikkal.

A rajzok között az első helyezett egy melegen feltálalt sült csirke lett, amit Bence, a 7. osztályos tanuló készített. A diákoknak fel kellett osztania 9 kockára a képet, hogy illeszkedjen majd az objektumra. A kiválasztott rajzokat készítőjük fogja nagyobb méretben is megalkotni.

Az előző években minden egyes Barcsay nap egy nagy kiállítással zárult, amit az aulában tartottak meg. Erre megközelítőleg 800 ember érkezett tavaly. Ez idén teljesen elmarad, a tanárok az idei évet „belső erős Barcsay Napnak” nevezték el.

 

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok