loader
Hatszemközt kiállítás

Hatszemközt kiállítás

Andrész Anett, Devecseri Marianna és Pertics Flóra a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festőművész szakos hallgatói. Szentendrei közös kiállításuk a Kmetty Múzeumban alkalmat ad a nézőnek három különböző alkotói előadásmód megismerésére, ugyanakkor a kiállított munkák között érzékelhető párhuzamok, összecsengések felfedésére is.

Legyen szó Anett keleti művészetből inspirálódott, a látottakat a kalligráfia nyelvére fordító, érzékeny, légies festményeiről, Marianna főként álommotívumokat feldolgozó és a lelki útkeresés folyamatának lenyomatait őrző alkotásairól, vagy Flóra finom kidolgozású hímzett képeiről, ismerősökről készített csendes hangvételű portréiról; a tematika sokrétűsége ellenére érzékelhető a közös karakter, ami egységbe vonja ezt a válogatást. A három művészhallgató munkáinak találkozási pontját a szemlélődő, analizáló, meditatív alkotói megközelítésmódban leljük.

A technikai megoldások tekintetében változatos képet mutat a tárlat. A vászonképek mellett, mint képi hordozó helyet kap a papír és az üveglap. A kiállításon olajfestményekkel, üveghátlap festményekkel, kollázsokkal, tus-, akvarell-, ceruza-, és hímzett munkákkal is találkozhat a látogató.

A kiállítás megtekinthető 2015.március 6-29-ig a szentendrei Kmetty Múzeumban, hétfő és kedd kivételével naponta 11 és 17 óra között.

Forrás: Kmetty Múzeum

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok