loader
Hangolódás a hétvégére

Hangolódás a hétvégére

Hétvégén ismét rengeteg program várja az adventi forgatag résztvevőit a városban. Nem lesz könnyű választani a felhozatalból, mi most néhányat ajánlunk ezek közül a figyelmükbe.  

December 6-án szombaton a Főtér 12. szám alatt, a Városi vendégházban nyílik adcenti lakástárlat és vásár. 17 órakor Egri János műgyűjtő mond majd köszöntőt és játék is lesz Musza Györgyi alapítványi vezető koordinálásával. Vasárnap pedig 15.30-kor a kiállító művészek mutatják be kedvenc alkotásaikat a közönségnek. (A tavalyi adventi lakástárlaton készített összefoglalónkat ITT láthatják!)

December 6-án 18 órától  a Szentendre Néptáncegyüttes ünnepi gálaműsorát láthatja a közönség a Pest Megyei Könyvtárban Kántálók címmel. A minden esztendőben megrendezett évzáró műsort idén is két felvonásban láthatják. A néptáncos gyerekek készülnek karácsonyi köszöntővel, de láthatnak majd szatmári gyermekbált és máramarosi táncokat is. A második részben pedig a Magyar Falu című műsor következik, melyben közreműködik a Bazseva Zenekar, Kaszai Lili és Benke Félix is. Az est házigazdája Berecz István mesemondó lesz. Több mint 150 táncos lesz látható a színpadon az idén 30 esztendős Szentendre Táncegyüttes karácsonyi gálaműsorán.

December 7-én vasárnap a kórusmuzsika kedvelőinek figyelmébe ajánljuk az Adventi ökumenikus kórushangversenyt, melynek helyszíne a Református Gimnázium kápolnája lesz. A 16 órakor kezdődő koncerten a szentendrei keresztény liturgikus kórusok lépnek fel. A hangversenyre a belépés díjtalan.  

És ugyanezen a napon 16:40 perctől várják a város lakóit a Főtéren, hiszen az adventi gyertya második lángját is fellobbantják majd, ezúttal a város sportolói és egészségügyi dolgozói. Mihály Norbert és Füzi Endréné gyújtja meg a lángot. Az ünnepség harangjátékkal kezdődik, majd a Hold utcai óvodások karácsonyi köszöntőjét láthatják. A gyertyagyújtás után közös ima lesz Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkésszel, végül pedig a csobánkai Rozmaring Táncegyüttes táncházán vehetnek részt.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok