loader
Folytatódik a KORtársalgó irodalmi beszélgetéssorozat

Folytatódik a KORtársalgó irodalmi beszélgetéssorozat

KORtársalgó, szubjektív kortárs irodalom címmel tovább folytatódnak Kukorelly Endre havonta jelentkező irodalmi beszélgetései a Ferenczy Múzeumi Centrumban.
A sorozat estjein kortárs írókkal ismerkedhetünk meg nemcsak munkásságukon, hanem személyes történeteiken keresztül.
 
Aki hónapról hónapra kérdez:
 
Kukorelly Endre, József Attila- és Babérkoszorú díjas író. Budakalász–Szentistvántelepen él. Az ELTE BTK történelem–könyvtár szakán végzett. 27 magyar és 19 idegen nyelvű könyve jelent meg (legutóbb: Egy belga revolver). Kreatív írást tanít 1992 óta, több folyóiratnál dolgozott szerkesztőként (Jelenlét, A ’84-es kijárat, Magyar Napló, Magyar Narancs, Lettre Internationale, Parnasszus, Irodalmi Jelen, Kalligram). A Magyar Író Futballválogatott megalapítója.
 
Akik válaszolnak:
 
Bakos Gyöngyi és Harag Anita
2021. február 13. szombat, 17:00
 
András Sándor
2021. március 13. szombat, 17:00
 
Halász Rita és Nagy Gerzson
2021. április 10. szombat, 17:00
 
Tompa Andrea
2021. május 15. szombat, 17:00
 
Berta Ádám
2021. június 12. szombat, 17:00

 
A beszélgetéseket a Ferenczy Múzeumi Centrum Facebook-oldalán közvetítik.

 

,,EgyKOR (nem volt Aranykor, ne higgyünk Horatiusnak, semmi Aurea prima sata est aetas, quae vindice nullo) írók s egyebek, színész és balett-táncos, festő és filozófus, zenész és szintén-zenész együtt ültek amaz ötszáz budapesti irodalmi kávéház egyikében. Ez most nincs. A járvány előtt sem működött annyira. Hogy mennyire? Kosztolányi írta volt, hogy a kommunisták első dolga lesz majd a kávéházakat becsukatni. Akkor a komcsik, most a kovid, vindice nullo, megtorlás nélkül, Devecseri fenyítésnek fordítja. Mindegy, kollégákkal fogok beszélgetni; ha nem is épp mint egészségesebb időkben az Astoria asztalánál, de az intenzivitás talán kárpótolja majd a meghittséget.” Kukorelly Endre

 

Forrás: https://www.muzeumicentrum.hu/kortarsalgo-7/

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok