Csevej Immánuel 100

Csevej Immánuel 100

A Csevej Immánuel 100. műsorában az alapító-házigazda ült a vendég székébe, a műsorvezető szerepét pedig régi jó barátai töltötték be. A szentendrei programsorozat rengeteg érdekes beszélgetést és művészeti produkciót ajándékozott a publikumnak az elmúlt 15 évben. A 100. alkalomra meglepetésvendégeket hívtak, és izgalmas kulisszatitkokat is megosztottak a beszélgetőpartnerek.

Kellár F. János Immánuel író, műsorvezető és művészettörténész másfél évtizede indította beszélgetéssorozatát Szentendrén. Első vendége édesapja, Kellár János volt, aki a jubileumi műsorban is megjelent. Immánuel régi barátai, édesanyja Gizella, valamint Szvorák Katalin Kossuth-díjas művésznő is színpadra léptek. Kisfia, Kristóf pedig édesapja egyik novellájával kedveskedett Immánuelnek 40. születésnapja alkalmából.

„Ilyenfajta műsorokra, programokra nagyon nagy szükség van. Szellemi és mentális értelemben egyaránt.” – mondta el a TV Szentendrének a 100. Csevej Immánuel egyik házigazdája, Balázs László Gábor. Az előadóművész vendégként, fellépőként és nézőként is több beszélgetésen vett már részt. Úgy véli, Immánuel elszántsága és elkötelezettsége az, ami miatt ez az értékes műsor 100 alkalmat is megélhetett.

A másik házigazda Immánuel egyetemi szaktársa, Vörös Márta volt, aki Kalocsáról érkezett Szentendrére.

„Janó kettőször keresett meg az ötletével, kétszer utasítottam vissza nagyon illedelmesen, majd harmadszor megjelent nálunk Kalocsán, és azt mondta, hogy Márti, innen el nem megyek addig, amíg igent nem mondasz. Nos, ez volt az a pillanat, amikor beadtam a derekamat.” – emlékezett vissza a felkérésre. A jubileumi műsort Fülöp Zsolt polgármester nyitotta meg, aki elmondta, Immánuelnek különleges képessége van ahhoz, hogy 2010 óta ingyenesen, saját szabadidejében újra és újra meglepje a szentendrei közönséget.

A Csevej Immánuel 100. műsoráról bővebben beszámolunk ma esti Szentendre Ma hírmagazinunkban (2024.03.20.), valamint pénteki Művészváros című műsorunkban (2024-03.22.).