loader
Bezárnak a kulturális intézmények Szentendrén

Bezárnak a kulturális intézmények Szentendrén

A kormány által hozott, szerda éjféltől érvényes járványügyi szigorítások értelmében minden gyülekezés tilos, általános rendezvénytilalom lépett életbe. Bezárnak a szabadidős létesítmények, színházak, múzeumok, könyvtárak. Ennek következtében Szentendrén is számos kulturális eseménynek kell búcsút intenünk, előreláthatóan a következő 30 napban.

A Ferenczy Múzeumi Centrum arról adott hírt kedden honlapján és közösségi oldalán, hogy a korlátozások idejére az intézmény zárva tart. Tárlataik bár személyesen nem látogathatók, de múzeumi programjaikat az online térben valósítják meg. A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és a Püspökmajori Klubkönyvtár hasonló módon leállásra kényszerül.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. keddi Facebook bejegyzésében tájékoztatott arról, hogy a Lássátok, lássátok! Az ünnep lényege képekben című kiállításuk az ÚjMűhely Galéria helyett digitális formában lesz megtekinthető, november 18. és december 31. között. A december 13-ára tervezett Advent programjuk, melyet ugyanezen a helyszínen tartottak volna meg, szintén elmarad.

A Szentendrei Kulturális Központ Advent Szentendrén programsorozatára is átalakítás vár. Az adventi vásárt eredetileg sem tervezték megtartani, de az új rendelet miatt további módosításokra szorul az esemény. Emellett a november 15-ére meghirdetett Zolbert koncertet sem rendezik meg.

A Szentendrei Teátrum elmaradó előadásait terveik szerint későbbi időpontban pótolják be. A megvásárolt jegyek az új időpontokra lesznek érvényesek. Az új járványügyi intézkedések miatt a P’Art Mozi is határozatlan időre bezárja kapuit.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok