loader
A tér és a plasztika evidenciája

A tér és a plasztika evidenciája

November 16-ig látogathatják majd az érdeklődők a MűvészetMalom új kiállítását. Idén már harmadik alkalommal ad otthont az intézmény az országos szobrász biennálénak. A kiállítás az Evidencia címet kapta. Az alkotók valamennyien a tér és plasztika kapcsolatát mutatják be saját szemszögükből.

A kiállítást a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége kezdeményezte, céljuk, hogy a magyar kortárs szobrászat rendszeres bemutatkozási lehetőséghez jusson.

„A kiállítás célja a gondolkodási módok, a megközelítések és a megoldások sokszínűségének bemutatása. A kortárs szobrászat állapotának, helyzetének szembesítése. A formanyelvek, stílusok sokszínűségének felmutatása. Egyben információt nyújt a magyar szobrászat jelenéről, szerepéről, a szobrászat fontosságáról. A biennále, mint bemutatkozási forma lehetőséget biztosít a szellemi kapcsolatok, viszonyrendszerek, mozgásban lévő folyamatok változások feltárására. Segíti a szobrászat hazai és nemzetközi, ismertségét és megismerhetőségét! Megjelenítve a plasztikai gondolkodásban zajló szellemi folyamatokat, ezek hatását és a térben betöltött térszervező szerepét.’ – írják a tárlatról.

A kiállítás létrejöttében Szentendre Város Önkormányzata is együttműködött. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok