loader
A szentendrei ÚjMűhely Galériában adják át öt éven keresztül a Barcsay-díjakat

A szentendrei ÚjMűhely Galériában adják át öt éven keresztül a Barcsay-díjakat

Együttműködésre lép a Barcsay-örökségét gondozó Barcsay Alapítvány és a MANK – olvasható a szervezet hivatalos honlapján. A szentendrei ÚjMűhely Galéria ad otthont az elkövetkezendő öt évben a Barcsay-díjjal kitüntetettek kiállításának; 2028-ig ezeknek a tárlatoknak az ünnepélyes megnyitóján adják át a fiatal festőművészeknek a Barcsay-díjakat.

A két szervezet a magyar alkotóművészet támogatójaként, nagy hangsúlyt fektetve a Barcsay Jenő szellemiségét képviselő, azt érvényesítő fiatal festőművészek művészeti tevékenységének támogatására és alkotásaik széles körben történő ismertté tételére, a korábbi eredményes közös munkára támaszkodva erősíti meg a közös munkát az együttműködéssel.

Az együttműködési megállapodást a MANK részéről Tardy Anna ügyvezető igazgató, az Alapítvány részéről pedig Feledy Balázs kuratóriumi elnök, művészeti író mellett a kuratórium tagjai is aláírták, így Aknay János Kossuth-díjas festőművész, Bereznai Péter és Baksai József Munkácsy-díjas festőművészek, Kónya Ferenc alapító, kuratóriumi tag.

A teljes cikket elolvashatják a MANK weboldalán, a linkre kattintva. 

Forrás: alkotomuveszet.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok