loader
A MANK is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A MANK is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. is részt vesz a november 21. és 29. között megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatában. A szervezet kiemelt figyelmet fordít a környezeti kultúrára, a fenntarthatóságot a napi munkavégzésben és a művészetszervező tevékenységében is szem előtt tartja.

„A magyar kultúra népszerűsítésén túl kiemelten fontos számunkra az aktuális, az egész társadalmunkat foglalkoztató témák megjelenítése a művészet eszköztárán keresztül. Éppen ezért az elmúlt években hangsúlyos szerepet kapott mind kiállítási koncepcióinkban, mind munkakörnyezetünk kialakításában a környezetvédő megoldások alkalmazása, klímatudatos cselekedetek beépítése a mindennapokba” – mondta el a program kapcsán Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója. Sokszínű tevékenységükkel a kortárs magyar alkotók és művek belföldi, valamint nemzetközi megismertetését, terjesztését támogatják. Az intézmény jövőorientált szemlélete a tehetségek gondozásában is megjelenik, hiszen az alkotók nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy milyen környezetet hagynak a következő generációkra.

A MANK-nál a hulladék- és az erőforrás-felhasználás csökkentése érdekében a munkatársak saját üvegpoharakat és csészéket használnak, telephelyeiken palackosvíz helyett vízhűtőket alkalmaznak. Partnereik számára újrahasznosított anyagokból gyártanak céges termékeket. Szelektíven gyűjtik az elemeket, a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében lehullott faleveleket pedig komposztálják. Korábban is volt már rá példa, hogy újrahasznosított és környezettudatos anyagokból készült műalkotásokat, installációkat állítottak ki a közönségnek.

A MANK az Európai Hulladékcsökkentési Hét ajánlásával közzétett Hulladékcsökkentési verseny című játékkal is csatlakozik az eseménysorozathoz, amelyet a munkatársak számára hirdettek meg. A győztes újrahasznosított ajándéktárgyakat kap. A MANK Galéria előterében található kivetítőn továbbá egész nap a hulladékcsökkentéssel kapcsolatos, figyelemfelhívó filmeket vetítenek, melyeket a kollégák megtekinthetnek. Tőlük is várnak hulladékgazdálkodási ötleteket, javaslatokat.

A hét lezárását követően a MANK bemutatja majd környezetvédelmi intézkedéseinek eredményeit: egyebek között összesítik, hogy hány kilogramm műanyagot gyűjtöttek szelektíven, hány kilogramm papírt spóroltak meg a kétoldalas nyomtatásnak köszönhetően és hogy mennyi vizet fogyasztottak a vízautomatából.

 

forrás: MANK Nonprofit Kft.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok