loader
Kihívás Napja – díjátadó

Kihívás Napja – díjátadó

Június utolsó napján Visegrádon tartotta meg a Fitt Magyarország Alapítvány a Kihívás napi díjátadó gáláját. Az eseményre azokat a települési vezetőket és szervezőket hívták meg és díjazták, akik tevékenyen részt vettek a szabadidős programok megszervezésében és lebonyolításában május utolsó szerdáján. Az okleveleket a térség országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter, a Fitt Magyarország Program elnök-asszonya, Nagy Márta, a korábbi olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Czene Attila adta át. Nagy Márta, a Fitt Magyarország elnöke elmondása szerint a program támogatói egyhangúan a kezdeményezésük mellé álltak, és fontosnak tartották azt, hogy a napi mozgás mindenki számára hasznos, és elengedhetetlen.  

"Ilyen összefogás, ami itt a Pilis-Dunakanyar régióban volt, nem volt máshol az országban. 17 településen 77 program várta a lakosokat. Majdnem 6000 aktivitást rögzítettünk fel. Amerre jártunk, mindenki mozgott: fiatal, idős, férfi, nő, gyerek, egyaránt." – mondta el Nagy Márta, a Fitt Magyarország Alapítvány elnöke.

Az egyébként Kanadából származó Kihívás Napja programsorozat Magyarországon 10 éves múltra tekint vissza. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő, aki maga is aktív sportoló azért támogatta az alapítvány munkáját, mert –  a mozgás népszerűsítése mellett – magyar hagyományokkal is ötvözték a külföldről hozott programsorozatot.

"Megpróbáltuk a magyar hagyományokra építeni a Kihívás Napját, és átvenni olyan specifikumokat amelyek az eredeti kanadai Kihívás Napjában nem szerepelnek." – osztotta meg a TV Szentendrével Vitályos Eszter, térséünk országgyűlési képviselője.

A Fitt Magyarország Kihívás Napi díjátadó gálájának másik prominens meghívottja Czene Attila olimpiai bajnok, a Magyar Szabadidősport Szövetségének elnöke volt, aki bár a versenysportból érkezett a politikába, ma már tudja, hogy minden mozgás alapja a szabadidősport.

"Versenysportoló lehet valaki fiatalkorában vagy felnőttkorban ideig-óráig, de előbb-utóbb mindenkiből szabadidő sportoló lesz. És azt gondolom, hogy 5 éves kortól 95-ig vagy 100-ig több millió ember van akit szabadidő sportolóként tekintünk Magyarországon. És nekünk az a célunk, hogy szervezetten minél többen tegyék." – Czene Attila olimpiai bajnok úszó.

A Kihívás Napján a Pilis-Dunakanyarban több, mint hatezren vettek részt, továbbá a régióban több, mint 190 ezer emberhez jutott el a program. A Fitt Magyarország Alapítvány a Pilis-Dunakanyar 17 települését választotta mintatérségnek az országos program megkezdéséhez. Az oklevelek átadása után egy tokodi mazsorettes csoport előadását tekinthették meg az ünnepeltek. Részletes beszámolónkat megtekinthetik a mai Szentendre MA című hírműsorunkban. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok