loader
Szentendre a konyhában

Szentendre a konyhában

Összegyűjtötték Szentendre tradicionális ízeit. A helyi TDM Iroda munkatársainak köszönhetően, hamarosan mindenkinek elérhető lesz a városunk gasztronómiai értékeit bemutató könyv, a Szentendre a konyhában. Bár Szentendrét a festők tették naggyá, a kulturális értékek mellett több más régi, az itt letelepedett nemzetiségekhez  köthető hagyomány is fennmaradt, ami a gasztronómiában is elérhető, megízlelhető lesz hamarosan mindenkinek.  A helyi lokálpatriótáknak köszönhetően, akik lejegyezték és összegyűjtötték a helyi ízeket, egy szakácskönyv formájában mindenki megismerkedhet a településre jellemző íz világgal. 

A városi szakácskönyv ötlete Kőszegről származik, a TDM iroda egyik munkatársa hozta el Szentendrére. Az elhatározást követően a megvalósítás gyors folyamat volt, a felkért közreműködők közül mindenki szívesen csatlakozott a munkához, receptekkel vagy éppen munkával. A recepgyűjtemény előkészítésében Hidegkuti Dorottya a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft vezetője, valamint Botos Karolina fotós és Nagy Luca hobbi séf közreműködött. A szentendrei fotósnak ez volt az első ételfotózása, ami új kihívások, tapasztalatok elé állította Botos Karolinát, aki ez idáig a művészi alkotások és események megörökítésén dolgozott. 

A múlt ízei újragondolva jelennek meg a Szentendre a konyhában című receptgyűjteményben. Az összegyűjtött igazi íz világot,  agy Luca hobbi séf alkotta újra. A szentendrei szakácskönyv hamarosan elérhető lesz még karácsony előtt. A receptgyűjtemény különlegessége az ízeken a gasztronómián túl abban is rejlik, hogy helyi művészek alkotásai között örökítették meg a szentendrei recepteket, így a könyvben is találkozhatnak majd az olvasók, háziasszonyok egy-egy neves kerámiával, szőttessel.

Fotó: a kép illusztráció.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok