loader
Keresik Annát!

Keresik Annát!

Keresik Annát! A héten is folytatódik annak a fiatal nőnek a keresése Pismányban, aki zavartan viselkedik, az utcákat járja, kiabál, házakba megy be fürdeni, vagy enni valamit. A facebook-on egy oldal is létrejött „Segítsünk Annának hazatalálni” címmel, ahol az egyik helyi hölgy karolta fel az ügyet, hogy megoldódjon és biztonságban legyen a segítségre szoruló nő is és a környéken élők is. Több szervezettel vették fel a kapcsolatot, a Vöröskereszt munkatársa héten többször is kereste Annát a megadott körben, de hiába... Kérik, hogy aki látja keresse az utcai Gondozó Szolgálatot a 06709338876-os számon.

Ha találkoznak vele az utcán, vagy becsönget önökhöz, vegyék figyelembe, hogy súlyosan zavart elmeállapota miatt veszélyes lehet, ne engedjék, be és ne keveredjenek vele vitába. Egyre inkább kicsúszik a talaj a lába alól, a szakemberekkel, a hivatalos szervekkel már felvették a kapcsolatot a környéken élők, akik szeretnék, hogy megoldódjon Anna helyzete. A Magyar Vöröskereszt Utcai Gondozó Szolgálata ismeri,  tavaly ősztől folyamatosan, egészen pontosan még a múlt héten is MINDEN LEHETSÉGES segítséget megadtak neki, többször próbálták biztos helyre vinni, rendezni a munkaügyi helyzetét és kiutat találni a helyzetből. MINDEN LEHETŐSÉGET ELUTASÍTOTT, illetve 1-2 nap után eljött a neki intézett biztonságot és ellátást nyújtó helyekről. Az oldal létrehozója, Civin Teréz a felhívásban azt írja, hogy elég kevés esélymaradt, mert minden segítséget elutasít Anna.

Arra kérnek mindenkit, hogy:

  1. „Ha birtokháborítást követ el és rajta kapják, akkor szóljanak a rendőröknek, tegyék meg a szükséges lépéseket. Kell, hogy a rendőrség minden esetről tudjon, akár utólag is.
  2. Ha az utcán látják bóklászni, akkor hívják a Szolgálat ügyeleti számát (06-70-933-8184) bármikor, pontos cím megjelölés után ők 15 percen belül megkeresik.

Ezekre azért van szükség, mert döntéshelyzet elé kell állítani, el kell érni, hogy a jelenlegi helyzet ne legyen fenntartható számára és segítséget kapjon.

Kényszeríteni sajnos semmire sem lehet.” – írja a közösségi oldalon Civin Teréz. Segítsünk együtt!

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok