loader
Csak lebomló zsákban viszik el a zöldhulladékot 2021-ben

Csak lebomló zsákban viszik el a zöldhulladékot 2021-ben

Lebomló zsákokban viszik csak el a zöldhulladékot idén a kertesházaktól! – Írja weboldalán a VSZ Nzrt.

Bár nem alkalmas most kertészkedésre az időjárás, érdemes tudni néhány információt a kertesházban élőknek. A rendészek ellenőrzik a zöldhulladékok kihelyezésének szabályosságát, hívják fel a lakók figyelmét az esetleges mulasztásra. Ha a felhívásnak nem tesznek eleget az érintettek, akkor pénzbírságra számíthatnak. Mindenkinek be kell tartani a közösségi együttélés szabályait.

A zsákok beszerezhetők a szolgáltatónál, de a Hulladékudvarba is leadható, annak nyitvatartási idejében. A VSZ Nzrt. kéri továbbá, „fontos, hogy csak tiszta zöldhulladékot tegyünk a zsákokba. Ne legyen saras, ne tegyünk bele földet. Hosszabb ágakat is kitehetünk (maximum 1 méteresre felaprítva), azokat azonban nem kell zsákokba tenni, viszont legalább két ponton kötegeljük össze, hogy kézzel fel tudják markolni a szakemberek.”

A szolgáltató felhívja továbbá a figyelmet a szállítással kapcsolatban, hogy „a vszzrt.hu oldalon írjuk be a zöldhulladék utcakeresőbe az utcánk nevét, és azonnal megtudhatjuk, hogy hozzánk mikor érkezik az elszállítócsapat. Fontos, hogy a zsákokat vagy az elszállítást megelőző este, vagy aznap kora reggel készítsük ki, hogy szép maradjon az utcakép, ne álljon ott napokig a zsákban a szemét, ne dőljön fel a zsák, ne szóródjon szét megint a falevél. A zsákokat a saját ingatlanunk elé tegyük ki. Más helyet csak akkor keressünk neki, ha erre fizikailag nincs lehetőségünk (pl. túl keskeny járda).” 

Fontos további információk:

Hulladékudvar:

2000 Szentendre, Szabadkai utca 9.

Nyitvatartás:

hétfő-péntek: 07:00–15:30 | szombat: 07:00–13:00

 

VSZ NZrt. Ügyfélszolgálat:

2000 Szentendre, Duna-korzó 25. (a Part Mozi épülete)

Nyitvatartás:

hétfő: 08:00–20:00 | kedd: zárva | szerda: 11:00–16:00| csütörtök: zárva | péntek: 08:00–13:00

 

forrás: VSZ Nzrt.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok