loader
"Befogadási hely" a V8 uszoda

"Befogadási hely" a V8 uszoda

Felkészültek a nagy hidegre a Hajléktalanszállón és a Család- és Gyermekjóléti Intézményben is. A Hajléktalanszállón felfüggesztették a kitiltásokat, a Családsegítő kér mindenkit, hogy fordítson nagyobb figyelmet a környezetében kritikus helyzetben lévőkre.

A városi honlapon megjelent információk szerint, a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény lakossági felhívást tett közzé: „a várható extrém hideg miatt kérik, hogy mindenki nagyobb figyelmet fordítson a környezetében egyedül élő idősekre, vagy nehéz helyzetben lévő családokra. A fedél nélkül élők a nagy hidegben különösen veszélyeztetettek. Kérik a szentendreieket, hogy keressék az intézményt, ha az utcán olyanokkal találkoznak, akiknél fennállhat a megfagyás veszélye, vagy a lakóhelyük környékén kritikus helyzetben lévő személyekről tudnak.”

„Befogadási helyként” van kijelölve a V8 uszoda katasztrófa esetére, ilyennek tekinthető az extrém hideg időjárás is. A polgármester a katasztrófák elleni védekezéssel összefüggő feladatkörében rendelheti el, hogy az uszoda nyisson ki és biztosítsa a lakosság átmeneti elhelyezését. Ennek feltételeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Katasztrófavédelmi Kirendeltség a múlt héten ellenőrizte, és mindent rendben talált. Ha szükség van rá az uszoda készen áll, hogy fűtött helyiséggel fogadni tudja a rászorulókat. – írták a város weboldalán.

Forrás: szentendre.hu

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok