loader
Roadpol Pest megyében

Roadpol Pest megyében

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vettek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által 2021. február 8. és február 14. közötti időszakra meghirdetett Truck & Bus – Nehéz tehergépkocsi és autóbusz elnevezésű fokozott ellenőrzésben. - Olvasható a police.hu.

A rendőrök a közúti áru-, és személyszállítást végző járművek és személyzetük, különösen a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére irányult, de ezen túlmenően a kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök szabályszerű használatára is.

Az akció ideje alatt a Pest megyei rendőrök 8 ellenőrzési ponton, 8 csoporttal összesen 242 járművezetőt ellenőriztek. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 20 emberrel szemben intézkedtek, további 105 alkalommal egyéb szabályok megsértése (pl. műszaki hiányosságok, tachográf nem megfelelő használata, okmányokkal kapcsolatos hiányosságok, túlsúly) miatt jártak el az egyenruhások. A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai is évek óta kiemelet figyelmet fordtanak arra, hogy a közlekedők betartsák a passzív biztonsági eszközök használatát.

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok