loader
Rátaláltak a rendőrök az idős hölgyre

Rátaláltak a rendőrök az idős hölgyre

A tahitótfalui rendőrök egy órán belül megtalálták azt az idős asszonyt, aki lánya házából tűnt el. A kaland végén szerencsére mindenki örülhetett.

Egy szigetmonostori nő kérte a rendőrök segítségét 2021. május 19-én kora este. Munkából hazatérve azzal szembesült, az édesanyjának kikészített ebéd érintetlenül hever az asztalon és hiányzik egy lakáskulcs. Demenciában szenvedő, 80 éves anyukája elkóborolhatott valahová, bár a környéket nem nagyon ismeri, átmenetileg lakik nála.

A rendőrök személyleírást kaptak és riadóláncot indítottak. Miközben a környéken kutattak, mentőknek és a helyben igénybe vehető közlekedési társaságnak telefonálgattak. Utóbbitól kaptak értékelhető információt, a személyleírás ráillett egy idős utasra, aki Szigetmonostorról Tahitótfaluba buszozott. A járőrök megindultak és elkezdték végig járni a település buszmegállóit, amikor 19 óra 30 perc körül egy élelmiszerüzlet közelében lévő megállóban észrevették az asszonyt. Bőrig ázva, tanácstalanul ácsorgott, amikor a rendőrök megszólították. Beültették a fűtött szolgálati kocsiba és értesítették a lányát. Beszélgetés közben az idős elárulta, hogy buszra szállt, de nem tudja, hová keveredett. Senki nem bántotta, nem sérült meg, nem érzi rosszul magát.

Negyed órával később anya és lánya megkönnyebbülve és együtt indulhatott haza.

 

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok