loader
Antigén gyorstesztelést végez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Antigén gyorstesztelést végez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

SARS-COV-2 antigén gyorstesztelési lehetőséget biztosít a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Eddig csak saját köreikben végezték a szűrést, de az ünnepek közeledtével szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen családjukkal, biztonságosan tölthessék a karácsonyt.

A mintavétel helyszíne a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Bázisa, 2000 Szentendre, Kovács László u. 38.

A tesztelést minden héten szerdán, pénteken és vasárnap végzik 16 és 18 óra között. Előzetes bejelentkezés és időpontfoglalás szükséges!

Időpontot foglalni a Szolgálat Facebook oldalán a "Foglalás most" gombra kattintva, vagy a +36 70 458 70 01 számon lehet.

10 fő felett előre egyeztetett külső helyszínen (például munkahelyi, vagy lakóközösségek) is leveszik a mintákat. Ezt szintén a fenti telefonszámon érdemes egyeztetni.

A szervezet egy amerikai gyógyszercég által kifejlesztett Covid-19 Ag antigén gyorstesztet alkalmaz, ami a fertőzést okozó vírus antigénjét mutatja ki. Előnye, hogy nem kell hozzá komolyabb háttérlabor és 15 percen belül elkészül az eredmény. A koronavírusra jellemző tünetek megléte esetén a módszer pontossága kiváló, de ha túl korán, a betegség kezdeti fázisában történik a mintavétel, születhet negatív eredmény.

Pozitív esetben a vizsgált egyénnél PCR teszt nem szükséges, de ilyenkor a karanténszabályok lépnek életbe. A negatív eredmény viszont nem zárja ki a vírushordozás lehetőségét, így PCR teszt elvégzése is javasolt.

A mintavétel orrnyálkahártyából történik, ami előtt legalább 2 órával nem ajánlott ételt, italt fogyasztani, dohányozni.

A leletet a helyszínen átadják a szervezet munkatársai, valamint emailben is eljuttatják az érintetteknek. Pozitív eredmény esetén a szervezetnek kötelessége azt lejelenteni a népegészségügyi hivatal részére.

Az antigén gyorstesztelés ára 12 000 Ft.

Az alábbi csoportoknak 10 000Ft-os kedvezményes áron biztosítják a szolgáltatást:

  • szentendrei lakcímkártyával rendelkezőknek
  • hivatásosoknak rendőröknek, tűzoltóknak, katonáknak stb.
  • mentőknek
  • önkéntes tűzoltóknak
  • polgárőröknek
  • mentőkutyásoknak
  • önkéntes mentőszervezeti tagoknak

A teszteléssel kapcsolatos további információt a info@kutato-mento.hu emailcímen, valamint a +36704587001-es telefonszámon kaphatnak.

 

forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok