loader
Autóra gyűjt a  Gondozási Központ

Autóra gyűjt a Gondozási Központ

A Gondozási Központ  naponta használt autói sajnos elöregedtek, a megbízható munkavégzésre alkalmatlanná váltak. Az egyik autó cseréjét az önkormányzat finanszírozta. Bár a másikra is kaptak a városi költségvetésben támogatást,a Gondozási Központ vezetője a feladataik zökkenőmentes ellátása érdekében a szentendreiek segítségét kéri. A szentendreiek támogatássával, lehetőségük lenne beszerezni a második autót is, amellyel teljesen el tudnák majd látni a feladataikat. 

Az intézményvezető levele: 

 

Tisztelt Szentendreiek!

Munkatársaimmal nap mint nap igyekszünk méltóbb körülményeket teremteni a támogatásra szoruló időseknek, betegeknek, a nehéz helyzetbe került családoknak. Naponta mintegy negyven idős embernek nyújtunk támaszt, biztosítunk közösségi teret az Idősek Klubjában. A városban mintegy kétszáz ember részesül szociális étkeztetésben életkoruk, egészségi állapotuk vagy fogyatékosságuk miatt. A szociális étkeztetésre jogosultaknak mintegy fele olyan élethelyzetben van, hogy nem képes maga elmenni a napi melegételért, nekik házhoz szállítjuk az ebédet.

Az idősek szállítását, a melegétel kihordását két gépkocsival tudjuk megoldani. A már nem üzembiztos gépkocsik helyett két megbízható járműre van szükségünk. A szállítást egyre nagyobb területen kell megoldanunk, mert sok idős ember lakik életvitelszerűen a városközponttól távoli részeken. A régi gépkocsik alkalmatlanná váltak a szállítási feladatokra, ezért elodázhatatlanná vált mindkét jármű cseréje.

Köztudott, hogy a szociális ágazat a legrosszabbul finanszírozott, így a Gondozási Központ költségvetése is nagyon feszített. Ezért fordulok most Önökhöz, akik eddig is oly sok mindenben támogatták a Gondozási Központot – és így a városban élő időseket és rászorulókat. Kérjük, segítsenek a munkánk elvégzésében, hogy méltó körülményeket teremthessünk azoknak, akik erre már önmaguk nem képesek.

Tisztelettel kérem, a Gondozási Központ munkatársai és a magam nevében, hogy lehetőségeikhez mérten, adományukkal járuljanak hozzá, hogy továbbra is zökkenőmentesen tudjuk biztosítani az ellátásokat.

Kecskésné Sipos Andrea
Gondozási Központ, intézményvezető

 

A Szentendréért Közalapítvány 3/2022. határozatával támogatta és befogadta a Gondozási Központ adománygyűjtési kezdeményezését. Kérik, hogy adományaikat a Közalapítvány számlájára utalják. Szentendréért Közalapítvány számlaszáma:
11742087-20073857 | IBAN szám: HU50 1174 2087 2007 3857 0000 0000
A közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel: „Gondozási Központ”.

 

Forrás: www.szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok