loader
Ülésezett Budakalász képviselő-testülete

Ülésezett Budakalász képviselő-testülete

A közelgő országgyűlési választások miatt tegnap délután ülésesett Budakalász képviselő-testülete. A napirendi pontok megtárgyalása előtt dr. Göbl Richárd polgármester tájékoztatta a résztvevőket az utolsó képviselő-testületi ülés óta eltelt fontosabb eseményekről. A városvezető kiemelte: a szomszédunkban kialakult háborús állapotok miatt sokan kerültek nehéz helyzetbe Ukrajnában és Kárpátalján. A budakalászi Szent Ferenc Karitásszal együttműködve segítségnyújtást szervezett az Önkormányzat, több segélyszállítmány már célba ért. A Faluház munkatársainak közreműködésével pedig folyamatosan gyűjtjük a magán és az intézményi felajánlásokat.

képviselő-testület hozzájárult és jóváhagyta a Budakalász 3. számú háziorvosi körzetet ellátó Dr. Kaszás Anikó praxisjogának átadását és annak értékesítését a Piliscsabai Egészségügyi Kft. részére, dr. Hoffer Gábor háziorvosnak. A testület felhatalmazta dr. Göbl Richárd polgármestert, hogy az ehhez szükséges szándéknyilatkozatot, valamint a feladatellátási előszerződést aláírja. Dr. Hoffer Gábor a képviselő-testületi ülésen be is mutatkozott, elmondta: 1996-ban diplomázott Debrecenben, majd külföldön végzett tudományos munkát, a háziorvosi rezidensi képzés elvégzése után pedig Budapesten és Kistarcsán dolgozott. Az elmúlt években Piliscsabán tevékenykedett háziorvosként, és már nagyon várja a budakalászi munka kezdetét.

Budakalász képviselő-testülete támogatja Pomáz Város Önkormányzatának kezdeményezését, amely szerint a pomázi polgármesteri hivatalban lévő okmányirodát a jobb megközelíthetőség érdekében a H5-ös HÉV vonalán tervezett fejlesztés során újonnan létesülő épületbe helyezzék majd át.

A képviselő-testület részletesen tárgyalt a Kalász Suli Általános Iskola alapfeladatának bővüléséről és az ezzel kapcsolatos tennivalókról. Budakalász támogatja a 4 évfolyamos gimnáziumi nevelés-oktatás felvételét az intézmény szakmai alapdokumentumába. A döntésről a polgármester tájékoztatja a Váci Tankerületi Központot, és a remények szerint a kezdeményezés minisztériumi szinten is megkapja a zöld jelzést. A Kalász Suli intézményvezetője, Végh Attila a képviselőknek elmondta: kevés a gimnáziumi hely a Dunakanyarban, így a helyi fiatalok számára mindenképpen előrelépés lehetne, ha az általános iskola befejezése után a lakóhelyükön tanulhatnának tovább. Dr. Göbl Richárd polgármester hozzátette: a város rangját is emelné egy gimnázium létrejötte.

A képviselő-testület támogatta az alapfokú művészetoktatás elindítását a Patakpart Általános Iskolában (a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola telephelyeként), ahová a maximálisan felvehető tanulói létszám 40 fő lesz. Az elképzelések szerint a klasszikus zenén belül fafúvós, rézfúvós, akkordikus, billentyűs, vonós, vokális, zeneismeret és kamarazene tanszak, a népzenén belül vonós és tekerő, fúvós, pengetős, akkordikus, vokális, zeneismeret és kamarazene tanszak indul majd az új helyen.

A 2022. évi költségvetésben az Önkormányzat 15 millió forint összeget irányzott elő sportpályázatok kiírása céljából. Ennek keretében öt kategóriában írnak ki pályázatot, elsősorban az egészséges életmód kialakítása és az egészség megőrzése jegyében. Az Önkormányzat pályázati úton szeretné támogatni a helyi sportegyesületek működését és az élsportolók minél sikeresebb felkészülését is.

 

 

 

forrás: budakalasz.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok