loader
Országgyűlési választás 2022

Országgyűlési választás 2022

Február 12-én kezdődött el az április 3-ai országgyűlési képviselő-választás és a vele egy napon rendezendő népszavazás kampányidőszaka, amely a választási eljárásról szóló törvény szerint a szavazás napján a voksolás befejezéséig tart. A képviselőjelöltek február 12-én, szombaton vehették át az ajánlóíveket a választókerületi választási irodáktól, és csak ezeken az íveken gyűjthetik a választópolgárok ajánlásait - hivatalos jelölt csak akkor lesz valakiből, ha sikerül összegyűjtenie 500 érvényes ajánlást, és az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság nyilvántartásba is veszi. A választópolgárok két hétig ajánlhatnak egyéni választókerületi képviselőjelölteket a parlamenti választásra, azaz a jelöltek február 25-én 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat.

Pest megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületében a jelöltek száma jelenleg 4 fő:

Buzinkay György – a DK – JOBBIK – MOMENTUM – MSZP – LMP – PÁRBESZÉD jelöltje

Kövesdi Miklós – a MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT jelöltje

Tihanyi Csaba – a NORMÁLIS PÁRT jelöltje

Dr. Vitályos Eszter - a FIDESZ – KDNP jelöltje

Ahogy közelednek a választások egyre többen érdeklődnek a kampányesemények iránt. Az ellenzéki előválasztás helyi győztese, Buzinkay György utcafórumot tartott Szentendrén péntek délután Kerpel-Fronius Gáborral, Budapest főpolgármester-helyettesével, a Momentum Mozgalom politikusával. A kampányrendezvényen a látogatók feltehették kérdéseiket, ötleteiket, valamint szó esett a főváros és az agglomeráció kapcsolatáról is. Kerpel-Fronius Gábor szerint nem áll meg a városhatárnál egyetlen városnak sem az élete, hiszen a főváros és környéke egy egységet alkot, legyen szó akár közlekedésről, lakhatásról, beruházásokról.

Vitályos Eszter, országgyűlési képviselőjelölt „Vitályos Vendégség” címmel hívta egy kötetlen beszélgetésre a Pilis-Dunakanyar és Szentendre lakóit. A vasárnapi kampányeseményen a térség jövőjéről és a jelenlegi problémákról is értekeztek a lakosok. Tea, szendvics és forraltbort kíséretében volt lehetősége a választópolgároknak kérdéseiket feltenni az eseményen. A rendezvény fő célja az volt, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz.

További részletek a mai Szentendre MA és Budakalász MA hírmagazinban.

Az országgyűlési választásról bővebb tájékoztatást a www.valasztas.hu weboldalon találnak.

Kép forrása: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok