loader
Oktatásfejlesztés

Oktatásfejlesztés

Megkezdődött a notebookok kiosztása térségünk 7.-es és 10.-es tanulói számára. A készülékeket Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, térségünk országgyűlési képviselője és Fehér Mónika, a Váci Tankerületi Központ igazgatója adta át a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola, valamint a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola intézményvezetőjének. Az eseménynek a Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola adott otthont.

Összesen 36 milliárd forint állami támogatásból, országszerte mintegy 140 ezer notebookot osztanak ki a diákoknak. Nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet. Az állam azt tűzte ki célul, hogy az 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden iskolásnak, aki igényli, rendelkezésére bocsássanak egy laptopot.

„A digitalizáció a gazdaság hajtóereje és rendkívül fontos, hogy a magyar diákok is bírjanak azokkal a digitális kompetenciákkal, amelyekkel Nyugat-európai társaik” – emelte ki Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, térségünk országgyűlési képviselője.

Az állami támogatásnak köszönhetően a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola 85, a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola pedig 75 darab eszközt kapott.

Ezalkalommal a 7. és 10. évfolyamos diákok kapják meg a notebookokat, majd az 5., 6., és a 9. osztályosok következnek.

Nemcsak a gyerekek, de a pedagógusok is szélesebb körű tudást sajátíthattak el a koronavírus miatt bevezetett online oktatás során – emelte ki Németh Rita, a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola intézményvezetője. A Pomázi Mátyás Király Általános Iskola terveibe is illeszkedik a program – tudtuk meg Molnár-Bruder Gézától, az intézmény vezetőjétől.

A kormány célja, hogy a magyar diákok a legkorszerűbb eszközöket és a különböző tudást tartalmazó portálokat készség szinten tudják használni. Ennek technikai feltételeit hivatott biztosítani a "notebook-osztás", amelynek célja, hogy az a tanuló is meg tudja szerezni a szükséges tudást, aki nem rendelkezik ilyen eszközzel.

Oktatásfejlesztés

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok