loader
Elkezdődött a 2022-es matekérettségi

Elkezdődött a 2022-es matekérettségi

Kedden a matekvizsgákkal folytatódik a 2022-es érettségi szezon, összesen 74 ezren írásbeliznek majd közép- vagy emelt szinten. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. Ebben a feladatlapban előfordulhat néhány igaz-hamis állítást tartalmaz vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű. 

A középszintű matekérettségi írásbelije két részből áll. Az I. feladatlapra 45 percet, a II. feladatlapra pedig 135 percet kapnak a diákok. A feladatlapon belül a rendelkezésére álló időt tetszés szerint oszthatják be az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatják. A vizsgázók először az I. feladatlapot oldják meg. A vizsgadolgozatokat a 45 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután kerülhet sor a II. feladatlap kiosztására és megoldására. 

A középszintű matekérettségi megoldására a vizsgázóknak 180 percük, emelt szinten pedig 240 percük lesz. Ez alatt két-két feladatlapot kell kitölteniük mind két szinten.  

A középszintű írásbelin összesen 100 pontot lehet összegyűjteni: az első feladatrészben maximum 30, a másodikban pedig maximum 70 pontot lehet szerezni.  

Forrás: eduline.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok