loader
Kalász Művészeti Iskola  - Jótékonysági koncert

Kalász Művészeti Iskola - Jótékonysági koncert

Valahol Európában, István a király, Szépség és a szörnyeteg, Jekyll és Hide és még számos zenés darabból hallhattak dalokat, azok akik szombat este a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárba látogattak. A Jótékonysági koncertet azért rendezték meg, hogy gyűjtsenek a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola bővítéséhez, mert az épületet már kinőte a zeneiskola. A Kalász Singers tagjai mellett Vágó Zsuzsi és Sándor Péter a Budapesti Operettszínház két művésze is fellépett, hogy segítse az intézmény törekvéseit.  Az eseményen jelen volt Verebélyi Ákos a Váci Tankerületi Központ igazgatója és a város új polgármestere, Dr. Göbl Richárd, aki az előadás előtt köszöntötte a közönséget.

Az előadást nagy érdeklődés övezte, ahová a város első embere mellett az új képviselőtestület tagjai is eljöttek. A koncerten fellépő Sándor Péter 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. Szerepelt már a pécsi, a győri Nemzeti Színházban, a komáromi, a tatabányai, a kaposvári és a budapesti Madách Színházban is. Jelenleg az Operettszínházban játszik, ahol az István a királyban, valamint Molnár Ferenc: Liliomának zenés adaptációjában is a főszerepet játssza. 

A Kalász Singers tagjai Pásztor Adrienn, Bogdán Viktória és Polonkai Renáta már évek óta énekelnek együtt a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola tanulójaként. Vágó Zsuzsi az Operettszínházban működő Pesti Broadway Stúdióban végzett és 2006-ban megkapta az évad fiatal felfedezettjének járó Marsallbotot. Jelenleg többek között az István, a király Rékájaként és a Rómeó és Júlia Júliájaként láthatja őt a közönség a Nagymező utcai teátrumban. 

A zeneiskola diákjait Magyar Szilvia magánénektanár készítette fel. A koncert előtt több órán keresztül próbáltak a művészekkel, hogy a közönség mellett a zeneiskolának is egy szép estét ajándékozzanak.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok