loader
Él a zene! – a magyar könnyűzene napja lesz május 12-én

Él a zene! – a magyar könnyűzene napja lesz május 12-én

A Fülesbagoly Alapítvány kezdeményezéséhez számos magyar üzlet, rádió és tévé csatlakozott. Közel ezer üzletben, hipermarketben és szállodában szól kizárólag magyar zene május 12-én. Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat, egyben reflektál a pandémia okozta nehéz zeneipari helyzetre is. A kezdeményezés egyik nagykövete a budakalászi kötődésű Harcsa Veronika énekes, dalszerző.

Az Él a zene! főszervezője és egyben az ötletgazdája Nagy Szabolcs. Közel ezer üzletben, bútoráruházban, gyorsétteremben, hipermarketben, abc-ben és szállodában szól majd magyar zene csütörtökön. A kezdeményezéshez sok rádió és zenetévé csatlakozott. A csatlakozó médiumok legtöbbje kizárólag magyar zenét fog játszani aznap, néhányan pedig megduplázzák a magyar arányt.

Az Él a zene! négy ismert szerzőt, előadóművészt kért fel, hogy nagykövetként népszerűsítsék a magyar könnyűzene napját, nevezetesen: Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company énekese, gitárosa, Harcsa Veronika énekesnő, dalszerző, Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője és Tariska Szabolcs dalszövegíró, énekes.

A magyar zenét népszerűsítő kezdeményezésről bővebben olvashatnak az Él a zene! – a magyar könnyűzene napja elnevezésű Facebook eseményen, illetve az elazene.hu weboldalon.

Harcsa Veronika énekes, dalszerzővel készített hosszabb stúdióbeszélgetésünket a pénteki Kultúrcseppek című magazinműsorunkban nézhetik meg. Lesz szó a járványügyi helyzet hozta nehézségekről, új izgalmas felkérésekről és jövőbeli tervekről is. Tartsanak velünk pénteken!

 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok