loader
Finn módszerrel ellenőriztek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai

Finn módszerrel ellenőriztek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a teljes felségterületüket lefedve, a közlekedésbiztonság érdekében tartottak finn módszeres ellenőrzéseket 2022. május 19-én, Ivó napján. Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.

A police.hu tájékoztatása szerint, a 6 és 8 óra közötti időszakban 3666 autót állítottak meg, 27 sofőr pozitív eredményt produkált. Közülük tizenegyen elérték a büntetőjogi kategória mértékét, velük szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást. A többi 16 vezetőnek összesen 970 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. A rendőrök az egyéb jogsértések mellett sem mentek el, 11 sofőrt bírságoltak 165 ezer forintra.

A legtöbb járművezetőt a Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén szondáztatták, az 595 ellenőrzésből négyen akadtak fenn. A második, illetve harmadik legmagasabb számú megállítást a gödöllői autópályás rendőrök, illetve a nagykátai járőrök hozták 531, illetve 430 kontrollal. Örvendetes, hogy a két helyszínen ellenőrzött sofőrök közül egy sem fogyasztott alkoholt vezetés előtt és egyéb jogsértést sem tártak fel a rendőrök.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló akciókat a közlekedés biztonságának megszilárdítása és javítása érdekében.

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok