loader
Oltáslogisztika Budakalászon

Oltáslogisztika Budakalászon

Az önkormányzat munkatársai és az Egészségklub önkéntesei segítik a háziorvosok munkáját a COVID-19 elleni védőoltások zökkenőmentes lebonyolításában.

Február utolsó hetében nagyobb számban is megkezdődött a koronavírus elleni védőoltások beadása a budakalászi háziorvosi rendelőkben. A tapasztalatokat leszűrve a háziorvosok március elsején közös levélben kérték az önkormányzat segítségét az oltóanyagok kiszállításában, a beleegyező nyilatkozatok, oltási igazolások sokszorosításában és a rendelő napi szintű ózonos fertőtlenítésének biztosításában.

Bár az oltóanyagok kiszállítása az ÁNTSZ feladata, emberhiány miatt ezt nem tudják gördülékenyen végrehajtani. Ezért az önkormányzat rendész munkatársai fognak segíteni az oltóanyagok kiszállításában, amikor értesítik őket a háziorvosok, hogy elérhetőek a budakalásziak számára fenntartott oltóanyagok. A beleegyező nyilatkozatok és az oltási igazolások sokszorosításában az önkormányzat kommunikációs munkatársai segítenek, a rendelő ózonos fertőtlenítését pedig Barna Béla, az Egészségház gondnoka végzi el napi rendszerességgel.

Egyelőre ugyan nincs szükség rendkívüli oltópontra, de ha több oltóanyag érkezik, ez is szükségessé válhat. Nagel István alpolgármester javaslata alapján az Idősek Klubjának jól megközelíthető, jelenleg kihasználatlanul álló helyisége lehet majd kijelölt oltópont, ha erre szükség lesz. A betegirányításban Garami Margit, az Egészségklub tagja már eddig is segített a háziorvosoknak, de több klubtag is jelezte, ha szükség lesz rájuk, szívesen segítenek a betegirányításban.

 

Forrás: budakalasz.hu
Fotó: pixabay.com

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok