loader
Ne engedjük táborba betegen a gyermekeket!

Ne engedjük táborba betegen a gyermekeket!

Dr. Tordas Dániel, a budakalászi csecsemő- és gyermekgyógyász a közösségi oldalán hívja fel a figyelmet a felelősségteljes táboroztatásra.

A járvány nyáron lelassult, azonban mégis előfordulhatnak COVID-19 pozitív esetek. Ez történt egy 150 fő feletti táborban, ahol a szervezők nem küldték haza a beteg gyerekeket. Egy gyermeken végeztek tesztet már a hazaérkezést követően, amely pozitív lett. Az említett eset számos családot és hozzátartozóját is veszélyeztethet.

A járványügyi szabályok betartása és betartatása a táborszervezők kötelessége. Azonnal haza kell küldeniük bármilyen enyhe tünet esetén a résztvevőket, illetve megtenni a kötelező lépéseket, ha az elvégzett teszt eredménye pozitív. A szülők felelőssége, hogy betegen nem viszik közösségbe a gyermekeiket, és jelzik a tüneteket a gyermekorvosuknak.

Dr. Tordas Dániel arra kér mindenkit, hogy tartsuk nyitva a szemünket, legyünk felelősségteljesek, ha már magunk miatt nem, akkor legalább mások családjainak az életét tartsuk tiszteletben!

Vigyázzunk egymásra!

Forrás: Dr. Tordas Dániel közösségi oldala

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok