loader
Kullancsok - Itt is fontos a megelőzés!

Kullancsok - Itt is fontos a megelőzés!

A megelőzés a legfontosabb, ha kullancsokról van szó, Dr. Gál Katalin budakalászi háziorvos szerint. A doktornőt arról is kérdezte szerkesztőségünk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha a kártevő az ember bőrébe bújt.

Egyre több a kullancs a környező erdőkben, réteken. A túrázóknak és a parkban sétálóknak is érdemes alaposan odafigyelni egy-egy kirándulás alkalmával. A budakalászi szakember szerint az időjárás most is kedvező a kullancsok elszaporodásának. A háziorvos a tévhitekről is beszélt stábunknak. A kórokozók által terjesztett betegségek ellen akkor is érdemes védekezni, ha csak a város parkjaiba, vagy a kertbe merészkednek ki. Fontos tudni, hogy több mint egy évtizede nem gyérítik a kullancsokat, mert felismerték, hogy a permetszer több problémát okoz, amint amennyi előnnyel jár a használata. 

Azonnal orvoshoz kell fordulni, ha ovális folt jelenik meg a csípés helyén, ami akár a 8 centit is elérheti. A Lyme –kór antibiotikummal jól gyógyítható, az agyhátya-gyulladás ellen védőoltással lehet védekezni.

Kép forrása:internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok