loader
Háromszorosára nő a vérvételi kapacitás Budakalászon

Háromszorosára nő a vérvételi kapacitás Budakalászon

Budakalászon 2009-óta van helyi vérvételi lehetőség, kezdetben a Napvirág Idősek Otthonában, majd 2013-tól az új Egészségház első emeleti helyiségében. - olvasható a város weboldalán. A cikkben kiemelték, hogy Dr. Gál Katalin vállalta a szolgáltatás beindítását és a vérvétel orvosi felügyeletét, amelyet egészen idén január végéig változatlan anyagi feltételek mellett teljesített. 

Nemcsak háziorvosként, de tizenegyév szolgálat után februártól a budakalászi labor éléről is nyugdíjba vonult dr. Gál Katalin. -áll a közleményben. A város vezetői köszönik megbízható, áldozatos munkáját a laborban közreműködő kollégáival együtt! 

A városvezetés a mintavételek helyben történő megtartásán túl, annak bővítését is célul tűzte ki, ezért kezdett el tárgyalni Nagel István alpolgármester a budakalászi labortevékenység bővítéséről Dubinszki-Boda Péterrel, Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek vezetőjével. A több hónapos egyeztetés eredményeként Budakalász megkapta a szentendrei központ vérvételi kvótájának Budakalászra eső részét, így a heti 120 vérvétel már teljesen le tudja fedni a budakalásziak szükségletét. A kibővült szolgáltatás megnövekedett anyagi fedezetét az Önkormányzat rendelkezésre bocsátotta a költségvetésben. - olvasható a budakalasz.hu-n.

A cikkben arról is tájékoztatnak, hogy Dr. Rácz Katalin 2021. január elsejétől átvette Gál doktornő praxisát, és a szükséges működési engedély megszerzése után februártól vállalta a vérvételek orvosi felügyeletét. Időközben az Önkormányzat is beszerezte az orvosi laboratóriumi diagnosztikai tevékenységre szóló – eddig hiányzó – engedélyt a szentendrei járási hivatal Népegészségügyi Osztályától, így mostanra minden orvosszakmai és jogszabályi feltétel birtokában indulhatott meg az Egészségház kibővült szolgáltatása. Az Önkormányzat biztosítja a labor működéséhez a felszerelt helyiséget, valamint téríti a szolgáltatás díját, Rácz Katalin doktornő pedig gondoskodik az orvosi szakfelügyeletről, a vérvételre képzett egészségügyi személyzetről, a minták szakszerű levételéről, tárolásáról és a tevékenység dokumentálásáról. A megnövelt mintavétel szükségessé tette az eddigi heti két napról a három napos működésre való átállást. A vérvételi minták szállítását és elemzését továbbra is a Corden Labor Kft. végzi.

2021. február 1-től tehát heti három alkalommal – kedden, szerdán, csütörtökön – 120 kalászi beteg mehet vérvételre házi orvosi beutalóval az Egészségházba. A vérvétel az épület első emeletén található, a lépcsőtől és liftből kiszállva a bal oldalon. Előzetesen szükséges időpontot egyeztetni a 06-26-341-815-ös telefonszámon, hétfőtől péntekig 7.00 és 17.00 óra között. Kérik a kapott időpontok pontos betartását, a pandémiás biztonsági előírások betartását!

Forrás: budakalasz.hu

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok