loader
A Bethesda Gyermekkórház látja el a budakalászi gyermekeket

A Bethesda Gyermekkórház látja el a budakalászi gyermekeket

Mostantól egységesen a Bethesda Gyermekkórház látja el a budakalászi gyermekeket.

Budakalász gyermekegészségügyi ellátásában hosszú ideig jelentett komoly nehézséget az, hogy a gyermekek szak- és fekvőbeteg-ellátása nem volt egységes, mert az egyes szakellátások több különböző kórházhoz tartoztak. Jelentős problémát okozott továbbá az is, hogy kijelölt fekvőbeteg-ellátó intézmények tömegközlekedéssel nem, vagy csak nagyon nehezen megközelíthetőek, ezért elérésük kizárólag autóval lehetséges. Ez komoly akadálya volt idáig annak, hogy az ellátások valóban mindenki számára elérhetőek legyenek.

A budakalászi gyermekorvosokkal történt egyeztetések után az önkormányzat a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórháznak vezetőjével, dr. Velkey György főigazgató úrral kezdeményezett tárgyalásokat, aki nem zárkózott el a felvetéstől, sőt rögtön felajánlotta a lehetőséget.

Ezt követően indulhatott meg az ellátási kötelezettség módosításához szükséges hatósági eljárás, amely a múlt héten lezárult, így mostantól a Bethesda Gyermekkórház korszerű, 11 fekvő- és 29 járóbeteg-szakellátása gondoskodik a budakalászi gyermekről is. Az együttműködés eredményeként ezentúl egy emberileg és szakmailag is kiváló csapat segíti majd szintén kiváló gyermekorvosok munkáját.

 

Forrás: budakalasz.hu
Kép: pixabay.com

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok