loader
Szerdán és csütörtökön folytatódik a településrészenkénti fórumsorozat

Szerdán és csütörtökön folytatódik a településrészenkénti fórumsorozat

Szerdán 17 órakor a Patakpart Iskolában, csütörtökön 17 órakor pedig a Faluházban folytatódik az Élhető Budakalász program településrészenkénti lakossági fórumsorozata. A szerdai eseményre a Taván, a Prekoberdo és a  felső “madárutcák” lakóit várjuk, másnap pedig a Klenity és a Tópart lakosainak részvételére számítunk.

A városvezetés a 2011 Egyesület programjának megfelelően elindította a városrendezési eszköztár teljes felülvizsgálatát, az Élhető Budakalász településfejlesztési programot. A helyzetértékelést segítő lakossági kérdőívet csaknem hatszáz budakalászi töltötte ki, a fókuszcsoportos találkozókon pedig a helyi civilek, egyesületek, vállalkozók és intézményvezetők mondták el véleményüket, javaslatukat. A Településfejlesztési Koncepció képezi majd az alapját a Településrendezési Tervnek, az új Helyi Építési Szabályzatnak és a Szabályozási Tervnek.

A munkafolyamatot április közepétől településrészenként megtartott lakossági egyeztetések kísérik. Összesen 7 ilyen találkozót szerveztünk, hogy a tervezők a településrészeken élők javaslatait is figyelembe véve véglegesítsék a koncepciót, amely az új Településrendezési Tervnek  és a Helyi Építési Szabályzatnak is alapdokumentuma lesz. Az első fórumot a múlt szerdán tartottuk a Kalász Suliban, ahol az Ófalu, a Vasút sor és az alsó “madárutcák” jövője került terítékre. Az eseményen a megjelent érdeklődőkön kívül jelen voltak a várostervezők, a főépítész, a városrész önkormányzati képviselői és a városvezetés tagjai is.

A Településfejlesztési Koncepció munkaközi anyaga („Munkaközi anyag társadalmi egyeztetésre”) itt érhető el. További anyagok az Élhető Budakalász programról ezen a felületen találhatók.

Kérjük, legyen Ön is részese a Budakalász épített környezetét évtizedekre meghatározó városvezetői kezdeményezésnek! Köszönjük.

 

- olvasható a budakalasz.hu oldalon.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok