loader
Ma folytatódik a településrészenkénti fórumsorozat a Faluházban

Ma folytatódik a településrészenkénti fórumsorozat a Faluházban

Csütörtökön 17 órakor a Faluházban folytatódik az Élhető Budakalász program településrészenkénti lakossági fórumsorozata. A mai eseményre Szentistvántelep lakóit várjuk.

A városvezetés a 2011 Egyesület programjának megfelelően elindította a városrendezési eszköztár teljes felülvizsgálatát, az Élhető Budakalász településfejlesztési programot. A helyzetértékelést segítő lakossági kérdőívet csaknem hatszáz budakalászi töltötte ki, a fókuszcsoportos találkozókon pedig a helyi civilek, egyesületek, vállalkozók és intézményvezetők mondták el véleményüket, javaslatukat. A Településfejlesztési Koncepció képezi majd az alapját a Településrendezési Tervnek, az új Helyi Építési Szabályzatnak és a Szabályozási Tervnek.

A munkafolyamatot április közepétől településrészenként megtartott lakossági egyeztetések kísérik. Összesen 7 ilyen találkozót szerveztünk, hogy a tervezők a településrészeken élők javaslatait is figyelembe véve véglegesítsék a koncepciót, amely az új Településrendezési Tervnek  és a Helyi Építési Szabályzatnak is alapdokumentuma lesz. Az első fórumot két hete tartottuk a Kalász Suliban, ahol az Ófalu, a Vasút sor és az alsó “madárutcák” jövője került terítékre. A második fórumon a Taván, a Prekoberdo és a felső „madárutcák”, a harmadik találkozón pedig a Klenity és az Omszk-tó településrészek lakosai vettek részt. A Településfejlesztési Koncepció munkaközi anyaga („Munkaközi anyag társadalmi egyeztetésre”) itt érhető el. További anyagok az Élhető Budakalász programról ezen a felületen találhatók.

Kérjük, legyen Ön is részese a Budakalász épített környezetét évtizedekre meghatározó városvezetői kezdeményezésnek! Köszönjük.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok