loader
Folyófestéssel a nyomozás érdekében

Folyófestéssel a nyomozás érdekében

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat ismét bebizonyította, hogy mennyire széles az a skála, amelyen belül segíteni tudnak az embereknek, - bárkinek, aki hozzájuk fordul.

Legutóbb a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság kérésére egy folyamatban levő személykeresésbe kapcsolódtak be Dunaalmás településen.


Szintén tegnap adták hírül, hogy speciális módon tudtak segítséget nyújtani a rendőrségnek és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársainak április 8-án, amikor sikeres akciót követően megtalálták az M237-es számú farkas jeladóját a Hernád folyóban. "A nyomozásra való tekintettel, csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép. Szolgálatunk csak a búvártevékenységben vett részt, így a nyomozással kapcsolatban nem rendelkezünk egyéb információval és a kommunikációnk is csak az általunk elvégzett feladatra terjed ki."- indokolták közösségi oldalukon, hogy miért nem oszthatták meg a részleteket a nyilvánossággal már korábban.

A kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egyik, a bevetésben részt vett tagja így írta le a különleges módszerrel végrehajtott segítségnyújtást: "A folyó vizsgálatát követően egy kölönleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárul és a jeladót átadtuk a hatóságoknak. Köszönjük a belénk vetett bizalamat és őszintén megmondjuk, hogy erre most szakmailag nagyon büszkék vagyunk és örömmel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk a nyomozás végkimeneteléhez." - írta a bevetés egyik résztvevője.

Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat közösségi oldala

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok