loader
Nálunk járt Sárik Péter, az Év Könnyűzeneszerzője

Nálunk járt Sárik Péter, az Év Könnyűzeneszerzője

Artisjus díjat kapott Sárik Péter, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zongoraművésze, s egyben városunk lakója júniusban. Az Artisjus 22. alkalommal díjazta a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára.

Az Artisjus idén nyolc kategóriában, összesen tizenkét zeneszerzőt, szövegírót, alkotói közösséget tüntetett ki. A szerzőkből és egy zeneműkiadóból álló vezetőség az Év Könnyűzeneszerzője díjat idén Sárik Péter, jazz-zongoraművésznek ítélte oda.

„Nekünk zenészeknek könnyű, mert folyamatosan visszajelzést kapunk a közönségtől, de ez a díj - mint minden kitűntetés, azt jelenti, hogy a szakma is visszajelez a munkánkra és azt mondja: barátunk, az elmúlt évtizedekben volt értelme annak, amit csináltál.” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Sárik Péter.

Művészváros című magazinműsorunkban hosszasabban beszélgettünk vele élményeiről és terveiről. „Idén lett 15 éves a Sárik Péter Trió, ennek alkalmából szeptember 8-án a MOMkultban ünnepeljük meg a születésnapunkat. Nyáron folyamatosan lesznek koncertjeink, itthon és a tengerentúl is, ahová várjuk az érdeklődőket, valamint négy lemezzel is készülünk a következő évben.” – mondta el Sárik Péter a stábunknak. A Sárik Péter Trió nevű formáció legközelebb augusztus 27-én koncertezik Szentendrén, Falusi Mariann közreműködésével.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok