loader
Lakossági fórumot tartottak a Budakalászra tervezett filmstúdióról

Lakossági fórumot tartottak a Budakalászra tervezett filmstúdióról

Lakossági fórumot tartottak tegnap a Faluházban a Metro áruház mögé tervezett filmstúdióval kapcsolatos elképzelésekről, ahol az önkormányzat és a beruházó képviselői ismertették az álláspontokat és meghallgatták a lakossági véleményeket.

A fórumon elsőként Forián-Szabó Gergely, Budakalász alpolgármestere ismertette az önkormányzat álláspontját a tervezett beruházásról. Kiemelte, hogy a városvezetés a beruházó felé már a megkereséskor jelezte: csak a lakosság tájékoztatása és a Budakalászon élők véleményének visszacsatolása után hoz döntést az ügyben. Az önkormányzat álláspontjának ismertetése után Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója részletesen bemutatta a beruházói terveket.

Az előzetes tájékoztatások során és a fórumon is elhangzott, hogy a beruházásra kiszemelt külterület tulajdonosa a GYNK Ingat­lanfejlesztő Zrt. A 26 hektáros terület magántulajdonosának eladási szándékát az önkormányzat ugyan nem tudja befolyásolni, de a hasznosítás lehetőségeit a helyi építési szabályokon keresztül igen. Kálmán Kinga főépítész ezekről a szabályozási eszközökről adott részletes tájékoztatást.

Rengeteg felvetés és kérdés hangzott el melyekre az előadók a helyszínen hosszasan válaszoltak. A Duna-partért Egyesület képviselője jelezte, hogy kérdéseiket írásban fogják elküldeni az önkormányzat és a beruházó részére.

A három és fél órás eseményen több mint száz érdeklődő kalászi volt jelen, ott voltak a 2011 Egyesület önkormányzati képviselői, a kalászi civil szervezetek vezetői és tagjai is; illetve eddig több mint 1600-an nézték meg az élő közvetítést a város Facebook oldalán.

 

A fórumon több alkalommal is elhangzott, hogy a projekt megvalósíthatóságáról a város lakosságát reprezentáló személyes kérdőíves adatfelvétel során felmért lakossági vélemény megismerése után – várhatóan július első felében – dönt majd a Képviselő-testület, miután a veszélyhelyzet korlátozásainak feloldása ezt június 15. után már lehetővé teszi.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok