loader
Szentendrei gimnazistaként már a felnőttek között polózik

Szentendrei gimnazistaként már a felnőttek között polózik

Petőváry Luca a III. kerületi TVE női vizilabda csapatának tagja volt a TV Szentendre stúdiójának vendége.

A még csak 18 éves játékos beverekedte magát az óbudai csapat kezdőjébe és a 2019/2020-as szezonban mérkőzésenként 2-3 góllal járult hozzá a csapat teljesítményéhez. Luca 4 évesen kezdett el úszni és 10 évesen már a Kópé Uvse játékosa volt, ahol fiúkkal együtt edzett. 16 éves volt, amikor bekerült a BVSC-Zugló női utánpótlás csapatába.

A klubélet mellett a korosztályos válogatott tagja is és a 2019-ben Madeirán megrendezett U20-as világbajnokságon gólokkal járult hozzá a világbajnoki 7. helyezéshez. A gimnáziumi évek alatt kiköltözött Kanadába egy szűk évre, hogy minél jobban megtanuljon angolul, mivel  hosszútávú célként tűzte ki, hogy sportösztöndíjjal szeretne kimenni az Amerikai Egyesült Államokba.  A korosztályos válogatott tagjaként korábban több világversenyen is részt vett, ahol játékát látva több külföldi egyetem képviselője is megkereste és ösztöndíjat ajánlottak neki. Luca végül az Arizónai Egyetemet választotta, így szeptembertől a tengerentúlon fog sportolni.

Jelenleg a III. kerületi TVE női csapatával edz hetente 7-szer a hétvégi bajnokik mellett. Hogyan fér bele az időbeosztásába a vizilabda és a tanulás és hány év múlva tartja reálisnak, hogy bekerüljön a felnőtt női vizilabda-válogatott keretébe? Erről is kérdeztük a fiatal vizilabdázót Sportkorzó című magazinműsorunkban.

 

https://www.szentendre.media.hu/videok/sportkorzo/sportkorzo-tv-szentendre-2020-02-11

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok