loader
Megnyerték az V. Budapest Kupa EBT strandkézilabda tornát a szentendrei lányok

Megnyerték az V. Budapest Kupa EBT strandkézilabda tornát a szentendrei lányok

 

A hölgyeknél az LV Sport Multichem Szentendre, míg a férfiaknál a Duna House Fervas BHC sikerével zárult a budakalászi Lupa Beachen rendezett V. Budapest Kupa EBT strandkézilabda torna fináléja.

A hölgyeknél az első elődöntőben az LV Sport Multichem találkozott a horvát BHC Dubrava csapatával találkozott, és a szentendrei együttese egy sima (23-14) és egy szoros (16-14) játékrészt követően megérdemelten jutott be a fináléba. 

A másik ágon két magyar gárda, az OVB Beach Girls és a Salgótarjáni SKC csapott össze egymással. A Strandépítők nagy csatára kényszerítette a friss Magyar Kupa-győztest, amely végül rendkívül izgalmas és szoros meccsen nyert 2:0-ra (20-16, 17-16).

A döntőben így megismétlődött a három héttel ezelőtti MK-finálé, akkor Agárdon az LV Sport Multichem hiába hozta magabiztosan az első félidőt (22-13), a második játékrészt előbb nagy csatában nyerte a Beach Girls 11-10-re, majd végül szétlövésben (10-6) elhódította a trófeát. Ráadásul az előző bajnoki fordulóban és mostani viadal középdöntőjében is összefutottak már a felek, és ezt a két összecsapást pedig a Szentendre nyerte meg szétlövésben.

A várakozásnak megfelelően a mostani finálé is izgalmas és kiélezett küzdelmet hozott, és ahogy három héttel ezelőtt, ismét a Szentendre nyerte az első felvonást (23-22). Ez akár rossz ómen is lehetett volna, hiszen a legutóbbi három randevújuk alkalmával amelyik gárda vezetett 1:0-ra, az végül mindig elbukta a találkozót. Ezúttal azonban megtört ez a sorozat, a Szentendre legnagyobb örömére: Gróz János csapata ugyanis 15-11-re hozta a második félidőt, így 2:0-s sikerrel nyerte meg az V. Budapest Kupát.

A férfiaknál az idei Magyar Kupa-döntő két résztvevője, a későbbi győztes Hír-Sat BHC és a Duna House Fervas BHC nézett farkasszemet egymással az első elődöntőben. A fővárosi együttes ezúttal azonban visszavágott riválisának az elbukott fináléért, és óriási csatában, szétlövésben harcolta ki a továbbjutást (24-23, 20-27, 10-8).

A másik elődöntőben a horvát BHC Zagreb és a Dinamit BHC küzdhetett meg egymással. Az első játékrészt annak ellenére a zágrábiak nyerték 16-14-re, hogy szinte végig hátrányban voltak. A folytatás azonban még izgalmasabbra sikerült: 22-22 után a Dinamit Németh Zoltán aranygóljával harcolta ki a szétlövést, amit végül 5-2-re be is húzott, így a hölgyek után az uraknál is magyar fináléra került sor.

A mindent eldöntő találkozót a Fervas kezdte jobban, és nagyon magabiztosan nyerte az első felvonást 24-16 arányban. A második játékrész azonban ennek ellenkezőjét hozta, ezt a Dinamit húzta be teljesen megérdemelten (22-14), így szétlövés döntött a kupa sorsáról. Az idegek harcát azonban az MK-ezüstérmes bírta jobban, 5-2-re hozta ezt az etapot, így végül a ferencvárosiak sikerével ért véget a viadal.

Forrás: digisport.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok