loader
Megkezdte a szezont a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt csapata

Megkezdte a szezont a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt csapata

A Szentendrei Kosárlabda SE idén nagyrészt fiatal, 17-18 éves játékosokból álló gárdával indult el a férfi NB II-es bajnokságban. Az előző évhez képest ez a legfőbb változás az egyesület életében. A TV Szentendre stúdiójában Könczöl Attila elnök és Könczöl Brigitta alelnök beszéltek a megújult felnőtt csapatról, valamint azokról a kihívásokról, melyeket a koronavírus járvány állított az egész sportág elé.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége márciusban zárta le a 2019/2020-as idényt, amikor az addigi eredmények alapján véget vetett minden bajnokságának. A tavaszi karantén alatt a Szentendrei KSE felnőtt csapata otthonról, online edzések formájában folytatta a munkát, ezt követően együtt először júliusban foghattak újra labdát. Október 1-től azonban egy kormányrendelet értelmében a legtöbb oktatási intézmény nem engedi be az spotegyesületeket tornatermeibe. A klub edzéseinek jelenleg a szentendrei Szent András Általános Iskola és a Ferences Gimnázium adnak otthont. A legnagyobbak Leányfalun edzenek, és itt rendezik meg a mérkőzéseket is. Más lehetőségük egyelőre nincs, ráadásul így is csökkentett edzésidőre és edzésszámra kényszerülnek.

Az idei szezonra összeállt felnőtt csapat tagjai 10-11 éves koruk óta játszanak együtt. Az előző évben a megyei bajnokságnak köszönhetően már nem volt számukra ismeretlen terep felnőttkorú játékosok ellen kiállni. A Hepp Kupában megnyerték az első mérkőzést, a második összecsapáson viszont alulmaradtak a MAFC együttesével szemben. A stúdióbeszélgetés után játszották első meccsüket az NB II-ben, melyet sajnos szintén elvesztettek a Dunaharaszti MTK ellen. Könczöl Brigitta ennek ellenére elégedett a fiúk által mutatott teljesítménnyel és lelkesedéssel.

Könczöl Attila úgy véli, más csapatoknál is látszik a játékosokon, hogy nem tudtak teljes értékű felkészülést végezni a szezon indulása előtt. Elmondása szerint minden korosztályban jellemző, hogy elhalasztanak mérkőzéseket, ugyanis az egyesületek nem tudják megrendezni azokat hazai pályájukon. Mindemelett folyamatosan tűnnek el a gyerekek a sportágból, ugyanis a szülők nem engedik őket az iskolán kívül nagy közösségbe. Az klub elnöke szerint a mostani helyzetben lehetetlen megjósolni, hogy mi vár a bajnokságokra.

Ilyen körülmények között a toborzás is háttérbe szorul. A vezetők szerint a korábbi évekhez képest nincs akkora érdeklődés, és mivel nem tudni, mit hoz a következő időszak, az idén nem is kampányoltak ezzel kapcsolatban. Ettől függetlenül továbbra is várnak mindenkit, aki szeretné magát kipróbálni a sportban.

A felnőttek következő rangadójára várhatóan október 17-én szombaton kerül sor, melyet a Közgázzal vívnak majd. A Könczöl Attilával és Könczöl Brigittával folytatott teljes beszélgetést az alábbi linken nézhetik vissza, melyben az elnök és az alelnök a serdülők első tornájáról is beszámoltak.

http://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/videok/sportkorzo/sportkorzo-konczol-attila-konczol-brigitta-tv-szentendre-2020-10-13

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok