loader
Lesz Pilisi Tekerő és Nagy Sportágválasztó, de máskor és máshogyan

Lesz Pilisi Tekerő és Nagy Sportágválasztó, de máskor és máshogyan

A szentendrei sportegyesületek bevonásával készül a város új sportkoncepciója. Több érintett, köztük a testnevelő tanárok tapasztalataira is építő dokumentum tartalmazza a sportrendezvények tervezett időpontjait is.Az önkormányzat Gergi Ernát, a Móricz Gimnázium testnevelő tanárát és Vura Zsoltot, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület elnökét bízta meg a tervezet előkészítésével, aki hosszú évek óta egyik főszervezője a városi sporteseményeknek.
– Szeptember elejére elkészült egy előzetes vitaanyag, amiket az észrevételek alapján még kiegészítünk – mondta Vura Zsolt. – A sportkoncepció elkészítésébe bevontuk a sportegyesületeket is. Október 31-ig kell elkészíteni a végleges koncepciót, ami – a bizottsági véleményezések után – a képviselő-testület elé kerül. Néhány programot újra kellett gondolni, de változatlanul megmarad városi rendezvénynek a Nagy Sportágválasztó és a Pilisi Tekerő is.

A szeptember 16-i képviselő-testületi ülésen kérdésként hangzott el, hogy miért nem szervezte meg a város a Pilisi Tekerőt, illetve miért maradt el a Nagy Sportágválasztó rendezvény. Ennek kapcsán Vura Zsolt elmondta, hogy a Pilisi Tekerő idei megrendezése a forráselvonások miatt nehéz helyzetbe került önkormányzat számára eleve jelentős teher lett volna, ugyanakkor tudni kell azt is, hogy ez a rendezvény féléves előkészítést igényel. Vagyis március–áprilisban kellett volna elkezdeni a szervezést, de a járványhelyzet miatt akkor minden bizonytalan volt, és nem lehetett időben elindítani az egyeztetéseket, engedélyeztetéseket. A Nagy Sportágválasztó sorsát is befolyásolták a járványügyi szabályok, de leginkább azért maradt el, mert sem az egyesületek, sem a testnevelő tanárok nem tartották szerencsésnek a rendezvény eddig szokásos pénteki időpontját, sem a rendezvény eddig kialakult formáját, gyakorlatát.

Forrás: szentendre.hu

Kép: Bellai László

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok