loader
Elindult a strandkézilabda-világbajnokság: szentendrei lányok a válogatottban

Elindult a strandkézilabda-világbajnokság: szentendrei lányok a válogatottban

A mai nappal elkezdődött a margitszigeti Palatinus-strandon zajló, VII. Strandkézilabda-világbajnokság. A tornát július 12-17. között tartják, 19 ország részvételével. A magyar férfi válogatott edzője Hajdu Tamás, aki korábban a Szentendrei Férfi Kézilabda Club csapatait edzette.  A női válogatottat Gróz János vezeti, csapatának zömét szentendrei játékosok alkotják.

Két szentendrei edző kapta a feladatot, hogy az idén Magyarországon rendezett, VII. Strandkézilabda-világbajnokság hazai válogatottjait felkészítse a rangadóra. Két éve a női strandkéziseink Brazíliában a dobogó második fokáig jutottak, hasonló játékos kerettel és Gróz János szövetségi kapitány szakmai irányításával ismét megmérettetés elé néznek. Hajdu Tamás a férfi válogatottunk szakszerű kiképzéséről gondoskodik, emellett, idén a Budakalászi Férfi Kézilabda Club felnőtt csapatát vezette sikerre, akik a bajnokság győzteseként feljutottak az NBI-be.

A hazaiakért már a bajnokság nyitónapján izgulhatunk, a nap folyamán már egy-egy mérkőzést meg is nyertek a csapatok. A lányok eredménye Magyarország-Thaiföld 2:0 (17-13, 19-13). A fiúk Uruguayjal küzdöttek meg, akik 2:0-ra (27-20, 15-14) győzedelmeskedtek felettük. 19:40-kor még egy meccs vár a lányokra, Argentínával, a férfi csapat 21:45-kor játszik Ausztráliával. A világbajnokság fordulóit az M4 sportcsatornán követhetik nyomon, az interneten élőben a http://strandkezivb.hu/streaming.html oldalon tekinthetik meg.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok