loader
Beszámolót adott a Budakalász Kézilabda Zrt. vezetőedzője

Beszámolót adott a Budakalász Kézilabda Zrt. vezetőedzője

Öt mérkőzés után jelenleg egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel áll a tabella hatodik helyén Csoknyai István együttese. A stúdióban a Budakalász Kézilabda Zrt. vezetőedzője értékelte a bajnokság eddigi állását, a csapat teljesítményét és a jövő kilátásairól is beszélt.

Nem volt könnyű dolga a Budakalász KZrt. játékosainak a bajnokság kezdetén, ugyanis egyből a két legerősebb csapattal, a Telekom Veszprémmel és a MOL-Pick Szegeddel kellett megküzdeniük. A vezetőedző azonban összességében pozitívan értékeli az első öt viadalt. Az idényt a tavalyihoz képest egy szinte teljesen új gárdával kezdték meg, több felkészülési meccset is játszottak. Csoknyai István mérkőzésről mérkőzésre látta a fiúk fejlődését, úgy véli, jó úton haladnak, de még mindig sokat kell dolgozniuk az edzéseken, hogy összeálljon a védekezés és a támadó játék.

Az edző hosszú ideje van az NB I-ben, sok csapatot és játékost ismer. Az elmúlt hat évben a Balatonfüred együttesét készítette fel, így az ellenük vívott csatát mindenképpen meg szerette volna nyerni. Végül a döntetlennel is elégedett volt, és véleménye szerint ez az eredmény adta meg azt az önbizalmat a fiúknak, amivel a Csurgó ellen kiemelkedő kapusteljesítménnyel győzni tudtak.

Gyöngyösön nem élvezhették a hazai pálya előnyét, a lendületes és sikeres támadások itt nem tudták kompenzálni a gyengébb védekezést. A mester elmondása szerint azonban a játékosokban megvan a bizonyítási vágy és a motiváció, mindenki kezdi érezni, hogy mennyit tud hozzátenni teljesítményével a játékhoz.

A járványhelyzet sajnos a sportéletbe is beleszól, a meccsek zárt kapuk mögött zajlanak. Nagy a bizonytalanság, ugyanis sorra derülnek ki az újabb koronavírusos esetek a csapatoknál. A budakalásziaknak egymás után két találkozója is elmaradt, a Veszprémi KKFT és a Komló ellen. Csoknyai István jobban örült volna, ha ezeket a mérkőzéseket lehetősége van lejátszani a csapatnak, hogy lendületben maradjanak a jó kezdő széria után. A következő négy hazai meccsre komoly esélyekkel mennek majd, és a négy idegenbeli rangadón is bízik a pontszerzésben az együttes vezetője. Reméli, hogy a kitűzött célnak megfelelően sikerül a középmezőnyben végezniük, és továbbra is jó mérkőzéseket játszaniuk.

A tervek szerint a következő összecsapásra a Ceglédi KKSE ellen október 9-én, vasárnap 17 órától kerül sor, melyet a szurkolók a TV Budakalász Youtube csatornáján élőben követhetnek majd.

Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le a mérkőzésről!

https://www.youtube.com/tvbudakalasz

A teljes interjú pedig elérhető a TV Budakalász honlapján, az alábbi linken.

http://www.szentendre.media.hu/tv-budakalasz/videok/felido/tv-budakalasz-felido-csoknyai-istvan-2020-10-06

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok