loader
Bacskai pályacsúcsa, Hangya visszatérése

Bacskai pályacsúcsa, Hangya visszatérése

Féltávhoz érkezett a Footgolf Országos Bajnokság. A negyedik, Kisorosziban rendezett fordulóban, a Sportglobal Tours Footgolf Versenyen Bacskai Bence bizonyult a legjobbnak, új pályacsúcsot felállítva. A hölgyeknél Major Ilona ismét nyert, ezzel egyre közelebb került a címvédéshez. A nap szenzációja azonban Hankó Péter visszatérése volt, akinél a télen leukémiát diagnosztizáltak, és csontvelő átültetésre vár.

Bacskai Bence (Hole Hunters) az utolsó csoporttal (flight) vágott neki a Magyar Golf Club Kisorosziban található Albert pályájának a 72 fős mezőnyben, ahol a kijelölt rúgásszám (par) alatt hattal (66) végzett, ami mostantól az új pályacsúcs. Ezzel zsinórban második győzelmét aratta, a harmadik körben is ő bizonyult a legjobbnak. Biró László (Outsiders) is par alatt zárt (71), míg Gelencsér Gábor (EMFGSE), Lengyel Béla, Bogár Krisztián, Németh Gábor (mindhárom FTC Footgolf) és Zsuppán Péter (Outsiders) egyaránt 72 lövéssel abszolválta az Albertet, a 9-6-3-1-es szabály alapján utóbbi ért még oda a képzeletbeli dobogóra. Négy kör után Zsuppán, Bacskai, Németh Gábor a sorrend.

A hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf) továbbra is tartja jó formáját, negyedszer bizonyult a legjobbnak. Ugyan a bajnokságban a hat legjobb eredmény számít, négy elsőségével egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megvédje 2015-ös bajnoki címét. Nagy Niki (FTC Footgolf) és Pusztai Panna (Hole Hunters) lett a második, illetve a harmadik, a negyedik forduló után is Major, Nagy, Pusztai a sorrend.

A nap leginkább várt eseménye, a szövetség alelnökének, Hankó Péternek a visszatérése volt, aki hosszú idő után lépett újra pályára. Januárban leukémiát diagnosztizáltak nála, hosszú kezelés után a pozitív eredményei lehetőséget biztosítottak számára, hogy most újra rajthoz álljon.
- Vár még rám egy csontvelő-transzplantáció, de a szervezetem jól reagált a kemoterápiára. Jól vagyok, egyelőre még fáradékonyabb és gyengébb, mint régen – nyilatkozta a Hangya becenévre hallgató Hankó Péter.

A csapatversenyt az Outsiders nyerte az FTC Footgolf előtt, a harmadik helyen a Hole Hunters és az EMFGSE osztozott. Összetettben FTC, Outsiders, BFGT a sorrend.

A Footgolf Országos Bajnokság 5. fordulóját a Golf Club Imperial pályáján rendezik, a balatongyöröki pálya ezzel a versennyel kapcsolódik be a hazai footgolf körforgásba.

Forrás: magyarfootgolf.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok