loader
A második legrangosabb kerékpáros verseny szentendrei állomással

A második legrangosabb kerékpáros verseny szentendrei állomással

A világhírű Giro d’Italia kerékpáros körverseny sajtótájékoztatóját szerdán tartják a városházán. A találkozón részt vesznek az esemény szervezői köztük a Nemzeti Sportügynökség, valamint a város önkormányzata meghívta a helyi kereskedőket és vendéglátásban tevékenykedőket.

A kerékpáros körverseny idén Budapestről rajtol, és a mezőny május 7-én egy ünnepi megnyitóval kezdődik Budapesten, a Hősök terén. A húsz hazai város mellett május 10-én Szentendrét is érinti. A verseny napján forgalmi változásokra, városunkban mintegy 4 órás útlezárásra kell számítani a 11-es út szentendrei szakaszán és a kapcsolódó utcákban. A versenyzők Szentendre és Budapest mellett áthaladnak Esztergomon, Győrön, Székesfehérváron, Keszthelyen és Nagykanizsán.

Hagyománynak számít már, hogy a rajt előtt 100 nappal a helyszínek egy-egy jelentős épületét rózsaszín fénnyel világítják meg. Szentendrén a Városháza kapott rózsaszín megvilágítást január 30-án 17 órától.

A Tour de France után a második legrangosabb kerékpáros körverseny ez, amit évente rendeznek meg. A kerekesek három héten keresztül járják be elsősorban Olaszországot, de környező, -és távolabbi országokat is érinthetnek. Az út során vannak sík szakaszok sprinthajrával és hegyi szakaszok sprinthajrával vagy hegyi befutóval, illetve csapat- és egyéni időfutamok is.

A sajtótájékoztatóról bővebb információt a Szentendrei 7-ben hallhatnak pénteken 19 órától.

 

 

 

 

 

(kép forrása: Internet)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok