loader
Választás - visszatekintés 2010-re

Választás - visszatekintés 2010-re

2010-ben a lakosság több mint 65 százaléka ment el szavazni. Szentendrén ez az arány jelentősen magasabb volt az országosnál. Akkor Hadházy Sándor, a Fidesz jelöltje szerzett mandátumot.

Négy évvel ezelőtt Szentendrén a választásra jogosult állampolgárok 73,42%-a ment el voksolni. De a térség egészére igaz, hogy magasabb volt a részvételi arány az országosnál. 2010-ben öt jelölt indult az akkor még 11-es számú Pest megyei választókerületben. A legkevesebb szavazatot az MDF jelöltje, Dr. Dragon Pál kapta, a Lehet Más a Politika jelöltjére már több mint ötezren voksoltak. Kukorelly Endre végül listáról került be a Parlamentbe. A harmadik helyen a Jobbikos Dr. Filó András végzett, Szabó Imre MSZP-s jelöltre a lakosság alig több mint 17 százaléka szavazott.

Így magabiztosan nyert a Fidesz-KDNP politikusa, Hadházy Sándor, aki a voksok 54,77% százalékát szerezte meg. Megbízólevelét a szentendrei városházán vehette át 2010 májusában. Az akkor még kétfordulós választási rendszer első fordulója eredményes volt a térségben, így második fordulót nem tartottak.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok