loader
Tájékoztató a választási értesítők kapcsán

Tájékoztató a választási értesítők kapcsán

A Pest megye 03. számú választókerületében az a választópolgár, aki nem kapja meg az értesítőt, vagy azt elveszíti, a Helyi Választási Irodától új értesítőt igényelhet.

A Szentendre város jegyzője az alábbi levelében informálja a lakosokat az értesítők kapcsán: 

Tisztelt Választópolgárok!

Több jelzés érkezett a Helyi Választási Irodához azzal kapcsolatban, hogy a szavazásra jogosultak nem kaptak választási értesítőt a 2022. április 3-ai országgyűlési képviselő választásra és országos népszavazásra.

Az a választópolgár, aki 2022. január 26-án a szavazóköri névjegyzékben szerepelt, az erről szóló értesítést 2022. február 11-ig kapta meg a Nemzeti Választási Irodától.

Az a választópolgár, aki nem kapja meg az értesítőt, vagy azt elveszíti, a Szentendre Helyi Választási Irodától új értesítőt igényelhet.

Azt a választópolgárt, aki 2022. január 26-át követően kerül a szavazóköri névjegyzékbe, a Választási Iroda 2022. április 1‑jén (péntek) 16.00 óráig értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről.

Az értesítő tartalmazza annak a szavazókörnek a számát és címét, ahol a szavazás napján a választópolgár leadhatja a szavazatát.

A választási értesítő megléte nem feltétele a szavazásnak.

Tisztelettel,

dr. Schramm Gábor
OEVI vezető

 

Forrás: https://szentendre.hu/

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok