loader
Rekordszámú induló lehet a térségben

Rekordszámú induló lehet a térségben

Hadházy Sándor már hivatalosan is jelölt – erről döntött február 21-i ülésén a Választási Bizottság. De már további három jelölt is leadta a szükséges ajánlást a szentendrei Városházán.

28 jelölő szervezet és egy egyéni induló igényelte az ajánlóíveket a Választási Irodától. Ezzel rekord dőlt meg az eddigi választásokhoz képest. Négy esztendővel ezelőtt 5 szervezet indított jelöltet a térségben, akkor 54 százalékkal a Fidesz-KDNP jelöltje, Hadházy Sándor nyert. Őt az MSZP színeiben Szabó Imre követte a második helyen, míg a harmadik legtöbb szavazatot Dr. Filó András a Jobbik jelöltje gyűjtötte össze.

A jelöltté váláshoz 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteni, a választópolgárok február 17-e óta járulhatnak hozzá adataik és aláírásuk megadásával a jelöltállításhoz. Az ajánlóíveket március 3-án 16 óráig adhatják le a Választási Irodában. Jelöltségükről még nem döntött a bizottság, de már leadta ajánlóíveket Murányi Levente a Jobbik, Szinna Gábor az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP és Skrobár Róbert az JESZ képviseletében.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok