loader
Megvannak a nemzetiségi képviselők

Megvannak a nemzetiségi képviselők

A Kalász Suliban adhatták le szavazataikat a nemzetiségek tagjai a mai napon. Budakalászon német és szerb nemzetiségi önkormányzat alakulhat.

 Minden nemzetiségi önkormányzat három fős testülettel alakulhat meg, 5 érvényes ajánlást kellett összegyűjtenie a jelölteknek. A településeknek akkor kell kiírni a nemzetiségi választást is, ha az utolsó népszámlálás alapján legalább 25 fő vallja magát az adott nemzetiséghez tartozónak. Budakalászon 268 fő német nemzetiségi lakost, míg 106 fő szerb nemzetiségű embert számláltak össze. A 2014-es választáson 55 német és 45 szerb nemzetiségűt vettek névjegyzékbe, ők voksolhattak a mai napon. A német nemzetiségi választáson 5 fő közül választhattak, a szerb szavazólapon négy név szerepelt. A nemzetiségi  önkormányzati képviselők esetében 1, 2 de legfeljebb 3 jelöltre szavazhatnak a választók.

A nemzetiségi választáson 80-an éltek szavazati jogukkal. A német nemzetiségi önkormányzat tagja lett Knáb Ferenc, Wágner László és Bucsánkszky Ferenc Istvánné. A szerb nemzetiségi önkormányzatban Feketéné Krunity Anica, Krucsay János és Krunity Péter dolgozik majd. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok