loader
Megtárgyalták a város idei költségvetését

Megtárgyalták a város idei költségvetését

Rendkívüli testületi ülést tartott Budakalász Város Képviselő-testülete február 9-én, pénteken reggel. A grémium a 2018. évi költségvetésről és a kapcsolódó pénzügyi kérdésekről döntött.

Ahogy a korábbi években is, Szita László könyvvizsgáló beszámolójával kezdődött az ülés, amiben elfogadásra javasolta az előkészített költségtáblát. Ezután a polgármester ismertette a 2018-as költségvetés legfőbb pontjait, melyek közül kiemelte Berdó városrész fejlesztését és a Patakpart Általános Iskola megépítését.

Az ülés kezdetén Pál Béla javasolt több ponton is módosítást a költségvetésben.  Többi között a város sportegyesületeinek idei támogatását, valamint a hivatali és rendészeti bérezések arányát és a város kommunikációs csatornáinak fenntartási költségeit sokallta a képviselő.

Tárgyaltak az utak téli karbantartásának költségeiről, a zöldhulladék elszállítási díjának emelkedéséről, valamint több járda felújításáról. Rogán László elmondta, hogy a téli síkosság-mentesítés díja azért emelkedett, mert a környezetbarát, zeolitis ökosó drágább, mint a hagyományos útszóró só. A zöldhulladékok Önkormányzati elszállíttatása évente több alkalommal valósul meg, annak érdekében, hogy ne égetéssel szabaduljanak meg a városlakók a kertjükben felhalmozódott gyomoktól, növényi hulladékoktól. A közterületek kulturált használata pedig szintén közös érdeke Budakalásznak, így ezek karbantartása továbbra is kiemelten fontos lesz a város vezetésének. A testület Marton András és Pál Béla képviselők módosító javaslatait nem fogadta el.

Hamarosan elérhető lesz a teljes ülés jegyzőkönyve a város honlapján, a www.budakalasz.hu weboldalon, a Képviselő-testületi ülések menüpontban.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok